Internasjonal håndball

Larvik tapte første runde i «Slaget om Norden»

Slaget om norden stod i Viborg Stadionhal lørdag, og for et slag det ble. Temperaturen var høy både på benk og bane, men det hjalp dessverre ikke for Larvik HK som tapte første av to oppgjør med 27-21.

Begge lag viste at det lå nerver på fra start. Enkle feil og bomskudd var litt av ingrediensene. Larviks Tine Kristiansen kastet blant annet ballen over sidelinjen et par ganger og det var tydelig at ikke rytmen satt fra start.

Når rytmen først kom for begge lag så fulgte de hverandre tett frem til pause, og med resultatet 13-13 var det fremdeles helt åpent.

Bøhn raste mot dommerne

Karl Erik Bøhn var mildt sagt irritert flere ganger gjennom hele kampen. Og, skytset var rettet mot dommerne.

– Når de (dommerne red.anm.) ikke dømmer etter reglene blir jeg provosert, kommenterer Karl Erik Bøhn rett etter kampen.

Det er forståelig at Larvikstreneren var høyt oppe, for de spanske dommerne var meget variable i sin linje gjennom kampen.

– De klarer å sabotere med ulovlige midler, det er dessverre slik håndballen er blitt, fortsetter Larvikstreneren som raste ut på banen og sa sin mening til dommerne under stopp i spillet i løpet av kampen.

Heidi Løke var også forundret over dommernes dømming etter kamp.

– Jeg visste ikke at vi spilte med nye regler. For de stod og dekket i feltet hele tiden, sa en tydelig skuffet Heidi Løke til Handballmagasinet.no etter kamp.

Mer å gå på
Selv om dommerne ikke holdt nivået, så var det også flere av Larvikspillerne som spilte på et annet nivå enn de kan.

– Vi har mye å gå på sportslig, innrømmer Karl Erik Bøhn.

Larvik hang ikke med bakover og Viborg kom enkelt til på sin høyre kant flere ganger lørdag kveld.

Med seks mål minus på kontoen er det fremdeles gode sjanser for Larvik HK å ta seg til finale avslutter Larvikstrener Karl Erik Bøhn.

KAMPFAKTA:
Viborg HK – Larvik HK
, Viborg Stadionhal, Viborg
Resultat: 27-21 (13-13)
Utvisninger: VHK 3 x 2 min – LHK 2 x 2 min
Dommere: Oscar Ruly Lopez/Angel Sabroso Ramirez (Spania)
Tilskuere: 2400

Viborg HK
Rikke Skov (1), Grit Jurack (3), Gorica Acimovic (1), Gitte Aaen, Karen Smidt, Nora Reiche, Henriette Mikkelsen (6), Katarina Bralo, Cristina Varzaru (5), Kristine Lunde-Borgersen (3), Katrine Lunde Haraldsen, Bojana Popovic (3), Monika Kovacsicz, Anja Althaus (5)

Larvik HK
Tonje Larsen (2), Inger Sofie Heieraas, Heidi Løke (5), Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen (4), Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk (2), Raphaëlle Tervel, Emily Stang Sando, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland (8), Lene Rantala, Tine Stange (2)

To Top
X