Hovedsak

Larvik røvet med seg to poeng mot KIF Vejen

heidi_loke.jpgLørdag ettermiddag var det klart for åttendedelsfinaler i cupvinnercupen og Larvik HK hadde tatt turen til Vejen i Danmark. På motsatt banehalvdel i Vejen Idrætscenter stod KIF Vejens damelag som for tiden ligger på en fjerdeplass i deres hjenlige liga Guldbagerligaen.

KIF Vejen var før start svekket av skader på et par nøkkelspillere, Stefanie Melback og Young Sook Huh, og Larvik med et skadefritt lag måtte nok se seg selv som store favoritter.

Tross et favorittstempel var det ikke et topplag som viste seg frem spillemessig fra start denne lørdags ettermiddagen. Utallige personlige feil, bom på mål og noen merkelige dommeravgjørelser skulle gjøre det slik at KIF Vejen sitt mannskap hang godt med.

Spillere som Jelena Eric, Maida Arslanaganic og Lise Binger førte det sydjyske laget frem og skapte hodebry for en litt sjokkert trener, Karl Erik Bøhn.

-De var et bedre og mer taktisk lag enn det jeg trodde, avslører Karl Erik Bøhn.

Med 12-12 til pause var det forventet at man ville se et bedre Larviklag komme på banen, men den dårlige trenden fra første omgang hadde satt sine spor og det fortsatte med bomskudd og feil.

Denne ettermiddagen var det nok mer hjemmelaget som imponerte undertegnede, i alle fall til det står igjen fem minutter, hvor de faktisk klarer å holde Larvik i kne i hele 55 minutter. Men, når det gjenstår fem minutter og Larvik har kommet et par mål foran blir KIF Vejen sitt mannskap stresset og gjør en del dårlige valg noe som gir Larvik sine rutinerte landslagsjenter muligheten til å sette inn dødsstøtet og avgjøre kampen til 29-25.

En kamp som spillemessig var et forferdelig rot endte resultatmessig med et godt utgangspunkt for Larvik HK. En firemåls seier på bortebane er nok til å ta luften ut av det unge og mindre rutinerte mannskapet KIF Vejen kommer til Larvik med.

I returmøtet om en uke er det vel forventet at det blir storseier til Larvik HK.

To Top
X