Norsk håndball

Larvik med storseier over Krim i Champions League

Amanda Kurtovic storspilte mot Krim | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Larvik hadde mulighet til innta delt førsteplass i gruppe B i Champions League, med seier over Krim søndag ettermiddag. Den muligheten tok Ole Gustav Gjekstads jenter
godt vare på.

Det ble en jevn første omgang, selv om Larvik tok ledelsen fra start, klarte Krim å komme opp i en tremålsledelse ti minutter før pause. Etter en time-out tok Larvik igjen Krims forsprang og gikk på ny opp i føringen. Takket være godt forsvar og tre kjappe mål av Amanda Kurtovic, ledet Larvik 13-10 til pause.

Andre omgang ble en ren overkjøring, Krim var tomme for krefter og Larvik så seg aldri tilbake. Amanda Kurtovic scoret 7 mål, Karoline Dyhre Breivang gjorde en viktig kamp både fremover og bakover, Cecilie Leganger stengte målet og samlet vant Larvik stort over Krim. Det ble en overbevisende seier, hvor det stod 31-19 når sluttsignalet gikk.

Larviks assisterende trener, Tor Odvar Moen, var godt fornøyd med dagens prestasjon. Han trakk frem mange spillere som gjorde en bra kamp, men mente likevel at det er laget sammen som sørget for seier.

– Jentene imponerer i dag. Vi fikk en skeiv inngang i Champions League, men i perioder i dag får jeg ståpels på armene. Når man ser på kampen i dag, synes jeg vi sliter dem ut. Forskjellen i dag er at vi jobber som svin defensivt, vi er der og gir dem dårlig tid – og de blir trøtte av det. Det er når man spiller forsvar man er mest som et lag og det er der vi er gode i dag. Er det et sted man bygger lagfølelse, så er det ved god forsvarsjobbing, det fikset vi godt.

Amanda Kurtovic, som ble kåret til banens beste spiller, var glad for å kunne vise seg frem litt i dag.

– Det var deilig at det løsner litt, for jeg har ikke spilt så mye Champions League før. Sånn som i dag avlaster vi hverandre. Når det ikke funker for meg så kommer Linn (Sulland red.anm.) inn og gjør det bra. Det er utrolig deilig å ha den tryggheten, vi gir hverandre tips underveis og har god kommunikasjon, forteller ungjenta som kjemper for å bli med til Brasil-VM i desember.

Kampfakta:
Larvik HK – Krim Mercator, Arena Larvik
Resultat: 31-19 (13-10)
Dommere: Charlotte Bonaventura and Julia Bonaventura, FRA
Tilskuere: 1761

Larvik HK
Tonje Larsen, Sara Breistøl (2), Isabel Blanco (1), Tine Rustad Kristiansen (2), Kari Mette Johansen (2), Karoline Dyhre Breivang (3), Linn-Kristin Riegelhuth Koren(3), Katja Nyberg, Linn Jørum Sulland (8), Lene Rantala, Thea Mørk, Pernille Wibe (3), Amanda Kurtovic (7), Cecilie Leganger

RK KRIM MERCATOR
Jelena Grubsic, Iris Gubernic, Iboyla Wieszne Mehlman (1), Gorica Acimovic, Tamara Mavsar (3), Maja Son, Andrea Seric, Sergeja Stefanisin, Liudmila Bodnieva (2), Kristina Bille Hansen (1), Anja Koren, Alja Jancovic (1), Sanja Gregorc, Andrea Penezic (4), Kristina Franic (2), Neja Soberl

To Top
X