Norsk håndball

Larvik med maktdemonstrasjon mot Storhamar

I lørdagens kamp mellom Storhamar og Larvik var det ikke uventet Larvik som trakk det lengste strået og stakk av med seier og to poeng.

Larvik har en klar målsetning å vinne alt i Norge og hevde seg internasjonalt. Med en skadefri tropp kan vi følge Karl Erik Bøhn og hans disipler på dette. For med duoen, Linn Jørum Sulland og Nora Mørk, som har erstattet Linn Kristin Riegelhuth som tok turen til FC København er det ingen tvil om at Larvik har blitt et enda sterkere lag med disse to i troppen.

Både Nora Mørkog Linn Jørum Sulland setter ni av elleve skudd hver mot Storhamar. Halvparten av Larvik sine 37 mål setter den nyinnkjøpte duoen. I tillegg preger spesielt Nora Mørk kampen med flere gode innspill og «nest siste» på ball.

Larvik kom best ut av startblokken og hadde et godt grep på Storhamar fra start av kampen. Med godt forsvarsspill tvang Larvik Storhamar til å spille langt ute på banen og mye på tvers. Dette gjorde at Storhamar ble tvunget til å gjøre alt for mange tekniske feil og dermed enda enklere for verdens beste kontringslag å sette ballen Storhamar sitt mål.

Andre omgang var derimot Storhamar sin fra start. Storhamar overrasket med hele 6-0 i andre omgang før Larviks trener Karl Erik Bøhn tok time-out på 5:45 på kampuret.

Stille og rolig forklarte han at her var det på tide å våkne opp og ta ting seriøst igjen.

– Det ble litt mye tøys og tull i garderoben i pausen. Vi ble litt sjølgode, forteller Karl Erik Bøhn til TV2 etter kamp.

Sjølgode eller ei, Larvik er et så godt lag at de klarer å ta seg sammen igjen og levere varene. Snakken i time-out så ut til å virke og det var igjen slutt på Storhamar sin opphenting.

– Solid åpning av Larvik, er  landslagssjef Thorir Hergeirsson, inntrykk etter kampslutt i Tranberghallen.

Landslagssjefen er imponert over trykket Larviks bakrekke, Tine Kristiansen, Linn Sulland og Karoline Dyhre Breivang leverer sammen med linjespiller Heidi Løke.

Hele åtte av de uttatte til World Cup var i aksjon i denne kampen.

To Top
X