Norsk håndball

Larvik lekte seg med Nordstrand

halen_lhk_nif.jpgNordstrand kom til Larvik i håp om å overaske hjemmelaget. Men gjorde masse feil når dommerne blåste i gang kampen, og ble straffet knallhardt av et hjemmelag med krutt i beina.

Karoline Dyhre Breivang viste fra første kast i Bergslihallen søndag kveld mot Nordstrand hvorfor LHK-supporterne er glade for at hun skrev under ny kontrakt. Breivang scoret de to første målene.

Pakket inn Lybekk
Jenny Græsholt scoret på en liten frekkis fra kanten, ellers så virket det som Nordstrand spilte mesterskap i angrepsfeil feil, ikke en seriekamp i håndball.
For gjorde de ikke feil så skjøt de i Lene Rantala eller utenfor stengene. Else Marthe Sørlie Lybekk ble godt pakket inn på strek av blant andre Tonje Larsen, Breivang og Olga Medveda. Når hun først kom fri så bommet hun. Den tidligere landslagssopilleren scoret fire mål.

Unge Amanda Kurtovic fikk starte på back, men etter noen bomskudd virket det som om den hardskytende backen fikk litt skuddvegring og skjøt sjelden.

Mye feil
Hver gang Nordstrand gjorde feil så ble de straffet av et hjemmelag med krutt i beina. Nordstrand ble  straffet knallhardt. 5-3 ble raskt til 8-3. Senere ble det også 20-11 Larvik avgjorde kampen raskt til deres fordel.

Hjemmelaget fortsatte å leke seg, til pause så sto det 23-8 på tavla. Utrolig dårlig omgang av Oslo-laget.
Hanne Halèn startet som midtback, men ble passet godt på av Larsen & co. Den tidligere danmarksproffen fikk ikke til så mye og ble etterhvert erstattet av Lillann Eeg Kjærnsmo som lykkes bedre.

Den kjappe bakspilleren kjempet hardt mot hjemmelaget, scoret tre mål og ble bortelagets beste spiller.

– Gjør alt for mye feil og de kontrer oss i senk. De får alt for mye enkle mål, oppsummerte Nordstrands beste, Lillann Eeg Kjærnsmo.

En annen som var positiv var Therese Helgesson. Den svenske landslagsspilleren traff på en del av skuddene sine og satte inn fem fulltreffere bal keeperveteran Lene Rantala i Larvik-målet.

Dommerne gjorde stortsett en grei jobb men hjemmefansen protesterte høylydt hver gang Larvik fikk en avgjørelse i mot. Rantala kjeftet også svært.

Victoria Poljac satt på benken store deler av kampen men tok hardt i Larvik når hun kom inn i forsvar. I angrep så satte den kroatiske juniorlandslagsspilleren inn ett mål. Linn Rosenlund satte inn to scoringer fra kant på slutten.

Straffet av 1000-måls Linka
Linn Kristin Riegelhuth manglet bare ett par scoringer før hun hadde firesifret antall. Det tok heller ikke lang tid før hun hadde satt inn sitt mål nummer 1000 i norsk eliteserie.

Hver gang Nordstrand gjorde feil så ble de straffet nådeløst av fotrappe Riegelhuth og Heidi Løke og Larvik gikk fra 8-5 til 14-5 før Nordstrand reduserte. Strekspilleren var sikker fra streken og scoret hver gang hun hadde muligheten. Med en gang Larvik-spilleren fikk ballen så var det enten mål eller straffe. Straffene tok Riegelhuth seg av.

Larvik vant til slutt 44-19 Det ble 14 mål på den kommende FCK-spilleren. Løke satte inn syv mål.

[singlepic id=5 w=80 h=100 float=left]Artikkelforfatteren er Solfrid Therese Nordbakk. Hun er i 20-årene, veldig glad i å se håndball. Studerer foto&journalistikk på Danvik FHS i Drammen.

To Top
X