Internasjonal håndball

Larvik HK stoppet av suveren Katrine Lunde Haraldsen

En suveren Katrine Lunde Haraldsen i ungarske Györs mål hindret Larvik HK å ta to nye poeng i Champions League da lagene møttes i Arena Larvik lørdag ettermiddag.

Alt var duket for en keeperduell av den store sorten med to av verdens beste målvakter på banen. Og, Katrine Lunde Haraldsen gikk i alle fall seirende ut av kampen med sitt Györ.

– Godt fornøyd, det holdt i dag, sier målvakten som ikke ubetinget blir med på å bli kalt verdens beste.

– Jeg er en av verdens beste keepere, sier målvakten som gjorde lørdagskvelden til Larvikjentene til et mareritt.

For Tor Oddvar Moen, Larviks trener, var ikke i tvil om at Lunde Haraldsen var et av de største hinderne for Larvik HK lørdag kveld.

– Katrine er solid og har et godt hode. Vi brenner der vi pleier å sette ballene, forteller treneren som bare hadde godord å si om motstanderens målvakt etter kampslutt.

Kollapset fra start
Om eget lag var det ikke alt for mange positive ting Larviktrenere hadde å si. For etter å ha tapt første omgang med ti mål var kampen mer eller mindre avgjort. På samme måte som Larvik HK avgjorde sist helgs Champions Leagueoppgjør mot Dinamo i første omgang.

– Vi taper 90% av alt duellspillet i begge ender av banen, vi er ikke tilstede bakover og kan hjelpe målvaktene våre. Vi blir dratt i fra hverandre og det blir åpent, og det blir bakspillere som kan skyte åpent i alle fire hjørner, oppsummerer Tor Oddvar Moen.

Larvik HK fikk en bedre start på andre omgang, men det var ikke nok mot et Györ som viste fysisk motstand på høyt nivå.

– Dette er nivået på Champions League, det sist helg var det ikke, forteller Larviktreneren som nå må få nullstilt laget før de møter Leipzig om to uker.

KAMPFAKTA:
Larvik HK – Györ

Resultat: 16-25 (7-17)
Utvisninger: LHK 2 x 2 min, Györ 6 x 2 min
Dommere: Vaclav Horacek og Jiri Novotny, Tsjekkia
Tilskuere: 3365

Larvik HK
Tonje Larsen, Sara Breistøl, Heidi Løke, Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth, Linn Jørum Sulland, Lene Rantala, Tine Stange, Olga Medvedeva, Cecilie Leganger

Györi Audi ETO

Katrine Lunde Haraldsen, Orsoyla Verten, Katarina Mravikova, Nadine Schatzl, Anita Görbicz, Aniko Kovacsics, Aurelia Bradeanu, Katalin Palinger, Eduarda Idalina Amorim, Adrienn Orban, Szabina Mayer, Agnes Hornyak, Ana Gros, Simona Spiridon

To Top
X