Andre nyheter

La treningen bli en fest

Håndballen som mange andre idretter sliter med stort frafall når ungdommen blir eldre. Og, en av grunnene er at det blir kjedelig. Det er for lite fart og fest på trening, kamp og rundt håndballen.

Mye av dette kunne nok vært unngått med mer ressurser både økonomisk og sportslig. Det krever tross alt en god del av trenerapparatet for å gjøre treningene til en stor «fest» slik at ungdommen synes det er morsomt å komme på trening.

Spillerne krever mye oppmerksomhet og skulle nok helst hatt en personlig trener hver, men det er det jo ikke ressurser til, så da må det bli den ene som forsøker å gi av seg selv på en best mulig måte.

Som trener er det viktig å søke inspirasjon og kunnskap fra både andre trenere i håndballen og i andre idretter. De fleste idretter har spennende elementer i treningen som man kan ta med seg inn i håndballhallen.

En annen ting er å gjøre noe litt annerledes som tematreninger, f.eks 80-talls trening hvor man kler seg ut som på 80-tallet og kanskje til og med tar med seg noen typiske øvelser fra denne epoken.

Ta en kikk på videon under så får du kanskje litt inspirasjon.

To Top
X