Hovedsak

Kun tre fra norsk serie med til EM

Robert Hedin plukket søndag ut de 16 spillere han ville ha med til EM i Østerrike som starter tirsdag 19.januar.

Av disse 16 var det kun tre spillere fra norsk serie. Christoffer Rambo (Runar), Magnus Dahl (Fyllingen) og Christian Spanne (Drammen HK).

Christian Spanne var nok den spilleren det var knyttet mest spenning rundt om han skulle med eller ikke. For landslagssjef Robert Hedin ga tidligere i januar uttrykk for at det var en stor mulighet for at han reiste nedover med kun tre rene kantspillere. Og, det var det mer eller mindre selvskrevent at Lars Erik Bjørnsen, Håvard Tvedten og Thomas SKoglund stod først i køen.

– Jeg var usikker helt til slutten, sier Christian Spanne som var veldig fornøyd med å bli tatt ut til EM.

På spørsmålet om det ikke er betenkelig at det kun er tre fra norsk serie med i landslagstroppen synes ikke Spanne dette er merkelig i det hele tatt.

– Det er naturlig at det er flere av proffene. De spiller på et annet nivå ute i Europa.

Vi spør videre om hva som skal gjøres for å heve norsk håndball og dermed få flere spillere fra norsk serie med på laget.

– Vi må beholde flere av de gode spillerne lengre i norsk håndball. Men, det er et annet lønnsnivå ute i Europa og det er klart det lokker. Videre må vi jobbe med talentutvikling i norsk håndball, det er nok veien å gå, avslutter Christian Spanne.

To Top
X