Hovedsak

Kroatia og Frankrike i EM-finalen

Lørdag ettermiddag ble det klart at det er Kroatia som møter Frankrike i EM-finalen søndag.

I lørdagens andre semifinale var det Polen og Kroatia som møttes til oppgjør om den siste finaleplassen etter Frankrike hadde slått Island tidligere på dagen.

Et fullsatt Wiener Stadthalle i Wien ga en perfekt ramme for oppgjøret som skulle utkjempes nede på gulvet mellom de to lagene. Polen kom godt i gang og hadde et godt grep på kroatene hele første omgang, men dette skulle snu etter pause.

For da hadde Kroatia fått gjort de justeringer de skulle og kom sterkt tilbake.

– Første omgang var Polen best. Vi la om fra 6-0 til 5-1 i andre omgang og klarte til slutt å dra seieren i land, sa en stolt Lino Cervar som sendte en stikkpille til den kroatiske presse.

– Vi kom til EM med det yngste laget noensinne og to skadde spillere. Nå har vi bevist at det var en god avgjørelse, nærmest skrek Lino Cervar ut på pressekonferansen etter kamp.

Han fortsatte med å takke supporterne som hjalp laget frem under kampen, og det med rette. For et trykk det er når kroatene spiller. Et engasjement som går utenpå det meste.

Irritert polsk trener
Polens trener, Bogdan Wenta, var irritert på de norske dommerne, Abrahamsen og Kristiansen, under kampen.

Spesielt var det en situasjon hvor Polen mister ballen fordi Bogdan Wenta drar på seg et gult kort.

Så langt Handballmagasinet.no kan vurdere, var det vel ikke mye å utsette på dommerparet i denne kampen. Så all kritikk til dommerne preller av som vann på gåsa for oss i denne kampen.

KAMPFAKTA:
Kroatia – Polen
, Wiener Stadthalle, Wien, Østerrike
Resultat: 24-21 (9-10)

Toppscorer Kroatia: Ivan Cupic, 6 mål

Toppscorer Poeln: Michal Jurecki, 7 mål

To Top
X