Landslag

Kroatia neste hinder mot EM

Det er lenge til jul, men allerede nå vet vi at mange håndballinteresserte nordmenn har begynt å glede seg til årets EM i Frankrike. Det har nærmest blitt en fast adventstradisjon her til lands å heie de norske jentene fram til seier, og forhåpentligvis klarer de også å knekke den franske julenøtten om 9 måneder.

Kvalifiseringen blir som vanlig en formalitet, og de norske jentene har allerede feid Ukraina og Sveits av banen før dobbeltkampene mot Kroatia i mars, hvor den norske troppen inneholder flere velkjente fjes fra både hjemlig serie og utenlandske toppligaer.

Bookmakerne har allerede Norge som klar favoritt

De fleste bookmakerne ligger heller ikke på latsiden, og de fleste tipping tips heller i retning av at Norge tar sin tredje strake EM-tittel. Oddsen på 2,30 er kanskje ikke den mest innbydende ved første øyekast, men den er tross alt satt med tanke på at Norge har vunnet seks av de siste syv mesterskapene. Den eneste seriøse utfordreren virker i øyeblikket å være vertsnasjonen Frankrike til 3,75 i odds, men se også opp for uberegnelige Russland som gir 7 ganger pengene. Våre to nordiske naboer fra Sverige og Danmark forventes å spille annenfiolin til henholdsvis 15 og 16 i odds, og vi må nå helt tilbake til 2002 sist gang Danmark gikk helt til topps i EM.

Kvalifiseringen avsluttes til sommeren

Etter dobbeltkampen mot Kroatia venter avslutningen på kvalifiseringen mot Ukraina og Sveits til sommeren. Begge disse kampene blir forventede parademarsjer for de norske jentene, og kanskje kommer landslagssjef Thorir Hergeirsson til å gi flere av de mer uerfarne spillerne muligheten. Samtidig må han selvsagt også ha i bakhodet at han må sette et lag til turneringen i Frankrike, noe som selvsagt må gjøres i løpet av de få samlingene landslaget har i forkant av årets store høydepunkt.

Kommer Nora Mørk tilbake?

De fleste har sikkert fått med seg at det har stormet rundt Nora Mørk den siste tiden, og i begynnelsen av februar kom også den triste beskjeden om at hun er ute med skade resten av sesongen. Mørk har den siste tiden også vurdert framtiden på landslaget, men forhåpentligvis stiller hun frisk og rask til turneringen i desember. Som med så mange andre håndballspillere er det en korsbåndskade som har satt henne på sidelinjen, men forhåpentligvis går opptreningen bra, sånn at hun er klar til neste sesong.

Uttaket speiler tronskiftet i serien

Uttaket inneholder som vanligvis mange utenlandsproffer, men det er verdt å merke seg at Våg Vipers har med tre spillere. Kristiansandlaget har klart å etablere seg som en seriøs utfordrer til Larvik i serien, noe som forhåpentligvis fører til enda bedre spillerrekruttering til landslaget i framtiden. Malin Aune, Kari Brattset og Katrine Lunde har alle gjennomført en god sesong for klubblaget i serien, og det blir derfor spennende å se om disse spillerne blir værende i den norske serien eller velger å ta turen utenlands allerede til sommeren.

To Top
X