EM 2012 Serbia

Kroatia klare til semifinale mot Serbia!

Kroatia var allerede klare for semifinale før kampen mot Ungarn. Ungarn spilte et eventyrlig gruppespill hvor de vant over Frankrike og spilte uavgjort mot Spania.

I hovedrunden har ikke alt klaffet like bra for ungarerne, men med seier i kampen mot Kroatia ville de ta tredjeplassen i gruppen og spille om femteplassen.

Kroatia sparte sine beste spillere i kampen mot Ungarn, Mirko Alilovic, Ivano Balic og Ivan Cupic var blant stjernene som satt på benken hele kampen. Ungarn benyttet sjansen til å kunne ta en seier og spilte en meget god første omgang.

Ungarns spiller nummer fem, Gábor Csaszar, scoret seks mål i omgangen, målvaktspillet var vesentlig bedre enn kampen mot Slovenia tirsdag og Ungarn kunne gå til pause med ledelse på stillingen 13-12.

I andre omgang fortsatte Kroatias stjerner på benken og Ungarn fortsatte å spille jevnt med gruppetoeren. Ungarns Gábor Csaszar fortsatte å score og endte på 14 fulltreffere i kampen.

Etter å ha spilt helt jevnt hele omgangen, utlignet Kroatia i siste spilleminutt. Selv om Ungarn satte en kontring i mål fem sekunder før slutt, hadde trener Mocsai rukket å legge timeoutkortet i sekretariatet. Tiden rant ut og kampen endte uavgjort, 24-24.

Ungarn mistet dermed muligheten til å spille om femteplassen, de trengte to poeng for å ta tredjeplassen i gruppen fra Slovenia. I gruppe en vant Makedonia over Serbia i gruppens siste kamp og Makedonia tok med det tredjeplassen.

Slovenia møter Makedonia i kampen om femteplassen, Spania møter Danmark i første semifinale og Serbia møter Kroatia i siste semifinale.

Kjempe som om det gjelder liv og død
Kroatias trener, Slavko Goluza, mente laget var slitne etter den harde kampen mot Frankrike tirsdag. Nå ser de fremover mot semifinalen på fredag mot Serbia, en kamp som er forventet å bli et heftig oppgjør.

– Det var vanskelig å spille i dag fordi vi hadde en hard kamp mot Frankrike og det var vanskelig å få opp igjen konsentrasjonen. Vi spiller ikke med andrelaget, men hviler de beste spillerene med tanke på semifinalen. Tankene våre var ikke i denne kampen, men i den neste kamp som er viktigere, semifinalen mot Serbia.

I semifinalen lover Goluza at de skal spille meg hjertet og kjempe for hver eneste ball.

– Vi har bare en taktikk, å tro i vårt hjerte at vi skal kunne klare det. Vi skal kjempe for hver ball som om det gjelder liv og død. Vi tror Serbia er favoritter siden de er på hjemmebane, men vårt hjerte skal være i hver ball.

Ungarns spiller nummer tre, Ferenc Ilyés, var litt bitter over at de ikke klarte å vinne, med tanke på at ballen var i mål like etter det ble blåst for timeout.

– Etter to tap og to svake opptredner, tok vi oss sammen og kjempet godt. Jeg har en bitter smak på slutten av kampen fordi vi kunne vunnet. Men, alt i alt er sjuende plass et godt resultat og et skritt i riktig retning for laget.

Kampfakta
Ungarn-Kroatia
, Spens Arena, Novi Sad
Resultat: 24-24(13-12)
Utvisninger: Ungarn 3 x 2 min, Kroatia 4 x 2 min
Toppscorer Ungarn: Gábor Csaszar, 14 mål
Toppscorer Kroatia: Zlatko Horvat, 11 mål

To Top
X