EM 2012 Serbia

Kritiske til oppvarmingstid i Vrsac

Foto: Bjørn Kenneth MuggerudBåde Kroatias trener, Slavko Goluza og Islands trener, Gudmundur Gudmundsson, var mandag kveld sterkt kritiske til oppvarmingsforholdene i Millennium Hall i Vrsac, hvor Norge også spiller sine kamper i gruppespillet i EM.

Kroatia og Island, som spilte etter Norges kamp mandag kveld, fikk bare 7 minutter på banen til å varme opp på, noe trenerne mente var meget uholdbart. Begge trenere ønsket å rette sterk kritikk til arrangørene på pressekonferansen etter kampen mellom de to lagene mandag kveld.

Heldig at ingen ble skadet
Trenerne mente begge at det kun var flaks at mangel på oppvarmingstid ikke endte med noen alvorlige skader i kampen. For spillere i verdensklasse er dette uholdbar behandling, sier Gudmundur Gudmundsson, som også stiller seg uforstående til at noen kan mene at dette er forsvarlig.

– I verste fall kan det bli alvorlige skader av så dårlig tid til ordentlig oppvarming, jeg skjønner ikke hvem som har funnet på denne løsningen. Hvis kampen før hadde blitt forsinket med et par minutter, da hadde vi ikke fått noe tid på banen. Så lenge det ikke finnes noen egen hall til oppvarming, er ikke dette holdbart for spillere i verdensklasse, mente en tydelig misfornøyd Gudmundsson.

Norges tur onsdag
Onsdag møtes Norge og Island til neste kamp i gruppe D i EM. Oppgjøret går rett etter Kroatias kamp mot Slovenia, så dette blir en problemstilling også de norske håndballgutta må ta stilling til. Også Norges kamp mot Kroatia på fredag er kamp nummer to denne kvelden, hvordan arrangørene har tenkt å løse problemstillingen vites ikke. Enten så må tidspunktene på kampene flyttes eller så må det arrangeres andre muligheter for oppvarming i Millennium Hall i Vrsac. Gudmundur Gudmundsson har ikke vært borti samme problemstilling i et mesterskap tidligere.

– Vi hadde begrenset med tid på banen, vi hadde vel 5-7 minutter før kamp. Dette er ikke holdbart, jeg har aldri opplevd lignende, avsluttet Gudmundur Gudmundsson.

To Top
X