Norsk håndball

Kort ned ventetiden

Eliteserien i håndball for menn tar pause i nesten hele januar ettersom herrelandslaget skal delta i EM i Kroatia. Herrelandslaget har gjort det bra i de siste mesterskapene, og vi krysser fingrene for at en ny god prestasjon fører til enda mer blest og interesse om den hjemlige serien.

For håndballinteresserte er således det å følge landslaget i EM den perfekte tidstyven, men mellom slagene kan du også prøve lykken din her på forskjellige spill på nettet som for eksempel går hånd i hånd med sport. På nettsiden nevnt ovenfor finner du spill som «Victorious» og «Ultimate Dream Team» som er midt i blinken for deg som ikke får nok av å bare se på håndballkampen. Hvem vet, kanskje dette fører til at noe av hellet smitter over på de norske spillerene, slik at de presterer over evne og går helt til topps i turneringen? Det som er sikkert er at spilling på nett lar deg koble av fra hverdagen og lar tiden gå fortere mens du venter på at eliteserien menn kan starte opp igjen. Den første halvdelen av årets sesong har vært jevn i både topp og bunn, og det blir garantert spenning i begge ender av tabellen i løpet av senvinteren. 
 

Det blir en spennende vår

Etter 14 spilte kamper har Arendal inntatt tabellteten, men det skiller bare tre poeng ned til Elverum på fjerdeplass. Drammen og Halden ligger på de to andre medaljeplassen, noe som betyr at Østlandet dominerer sterkt toppen av norsk håndball for tiden. Den største utfordreren befinner seg allikevel dypt inne i skauen, og er klubben som har dominert norsk håndball dette tiåret.

Se opp for Elverum

Elverum har nemlig tre kamper til gode på rivalene i teten, noe som i praksis betyr at hedmarkingene sitter i førersetet med tanke på å ta et nytt seriegull. Laget tapte riktignok med ett mål i en uhyre spennende kamp mot rivalen Arendal, og alles øyne er derfor rettet mot 14. mars når Elverum tar turen til Arendal i det som med all sannsynlighet kan bli en ren seriefinale. De fleste eksperter tipper også at disse to klubbene kommer til å gjøre opp om gullet i sluttspillet, og det blir spennende å se om Elverum kan ta nok en sluttspillseier eller om vi endelig får en ny mester.

Bunnstriden

I bunnen av tabellen går det mot litt av et rotterace om hvem som skal rykke ned sammen med Nøtterøy. Sistnevnte har hatt en katastrofal sesong og har tapt alle de 14 seriekampene sine. Det er vanskelig å se hvor resultatene skal komme fra, og du får derfor gode odds på at vestfoldingene i det hele tatt tar noen poeng denne sesongen. 

Nyopprykkede Sandnes fikk en god start, men gikk gjennom en tyngre periode like før jul, og gaukene er kanskje den heteste kandidaten til den direkte nedrykksplassen akkurat nå. Sandnes kan allikevel trøste seg med at de fortsatt ligger ett poeng foran Bodø og trondheimslaget Kolstad i den spennende nedrykkskampen, og for geografiens skyld hadde det kanskje vært en fordel hvis det blir Falk Horten som må ta den tunge veien ned denne sesongen. Fra 1. divisjon ligger det nemlig an til at de gamle storhetene og byrivalene Runar og Sandefjord rykker opp, noe som bare kommer til å forsterke østlandsdominansen i norsk herrehåndball de kommende sesongene.

To Top
X