Hovedsak

Kontret i senk Kina

Norges kvinnelandslag startet tirsdag kveld på sin første av syv testkamper før avreise til Kina og VM. Motstander er VMs vertsnasjon Kina som de norske jentene også skal møte i en ny kamp i Larvik Arena onsdag før de reiser til vestlandet for å møte Brasil i dobbeltkamp.

Kina er en relativt ukjent motstander for de norske kvinnene. De siste fire årene har det norske laget møtt Kina tre ganger hvor det har endt med to seire og ett tap.

2005: Norge – Kina, 31-25
2007: Kina – Norge, 25-24
2008: Norge – Kina, 30-23

I tirsdagens kamp kom den tredje seieren, og den var solid. Hele atten måls forskjell og 40-22 seier. Kina ble malt i stykker av et fysisk sterkere Norge bakover. Kineserne møtte til tider veggen mot et solid norsk forsvar.

Norges 6-0 forsvar fungerer godt, men da Norge legger om til 3-2-1 i slutten av kampen er tydelig at det enda  er litt igjen før denne forsvarsformasjonen sitter mot så fotrappe spillere som kineserne. Heidi Løke drar på seg en enkel utvisning i denne perioden og det glipper litt i de ytre sonene når kineserne gjør innløpninger.

Verdens beste kontralag
Det norske laget viser seg igjen som et av verdens beste kontringslag, og selv om motstanden ikke var verdens beste er det trygt og godt å se at dette fungerer godt. Kantene våre er gode til å starte og langpasningene fra bak på banen sitter stort sett presist.

Dagens positive innslag var Ida Alstad som vi synes gjør en solid jobb både fremover, noe dagens seks mål viser, og ikke minst bakover. Bakover er hun tøff og trår i denne kampen skikkelig til i duellene hvor hun tar en smell og to.
I kontrafasen har hun stor fart og tar med seg ball hvor hun både viser overblikk og avslutningsvilje.
Ida Alstad og Karoline Dyhre Breivang er to meget forskjellige spillere i playmakerrollen og per i dag finner vi nok Ida Alstad som den mest kreative og målfarlige spilleren i denne rollen.
Med nok spilletid vil hun også få erfaringen som er nødvendig i denne rollen og vi tror hun kan bli en viktig brikke i Norges landslag.

I dagens kamp savner vi kanskje litt mer testing av offensive forsvarsformasjoner fra Thorir Hergeirsson, men det er mulig vi vil få se det i onsdagens kamp i Larvik Arena.

KAMPFAKTA:
Norge – Kina
Sted: Skienshallen
Tilskuere: 2129
Resultat: 40 – 22 (20 – 9)
Utvisninger: Norge 3 x 2 min – Kina 3 x 2 min

Norge:
Renate Urne, Inga Berit Svestad (1), Ida Alstad (6), Heidi Løke (3), Tonje Nøstvold (5), Karoline Dyhre Breivang (2), Kari Mette Johansen (3), Terese Pedersen, Marit Malm Frafjord (6), Katrine Lunde Haraldsen, Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth (5), Tine Stange (2), Anja Edin (2), Siri Seglem (3), Camilla Herrem (2)

Kina:
Mo Xu, Qiuxiang Wei (3), Wei Guo, Ling Ma (1), Yan Gong (2), Ru Wang, Ying Ying Jiang (3), Yin Wu (1), Shasha Wang (1), Xialong Lan (1), Hong Huan, Xiaomei Liu (3), Menguing Sun (1), Weiwei Li, Jiangchuan Zhao (3), Zhengwen Sha (3)

To Top
X