Norsk håndball

Komfortabel BHK-seier


Bodø HK hadde få problemer med å slå bunnlaget Haugaland i Bodø Spektrum søndag.

 

Vetle Nielsen

 

BHK fikk besøk av det andre nyopprykkede laget i Postenligaen i kveld. Haugaland hadde kun tatt et poeng før dagens kamp, og fikk det tøft mot et velspillende hjemmelag i Spektrum.

Jesper Svenssons menn tok en enkel 25-19-seier mot de rødkledde, og tok dermed sin tredje seier på syv kamper.

 

Nivåforskjell

Matchen startet noe nølende fra begge lag, men gjestene åpnet best og gikk opp i en tomålsledelse. Etter hvert tok oss vertene tak i det hele, og snudde til 5-4 etter ti minutter.

Utover i omgangen kom nivåforskjellen mer og mer til synet, og hjemmelaget ledet på det meste med fem mål. Joachim Christensen sto en god omgang bak i banen, mens Binan Aziz (bilde) og Vetle Eck Aga styrte skuta offensivt.

Lagene tok pause på stillingen 14-9 til BHK. Det skulle vise seg å være for mye å ta igjen for bortelaget.

 

Trygt plassert

Vertene økte ledelsen til 17-10 rett etter hvilen, men lot Haugaland komme inn i kampen igjen med fire raske scoringer. Halvveis ut i den andre omgangen var stillingen 18-14.

Den gode perioden var kortvarig for gjestene. BHK gikk opp i en ny sjumålsledelse på stillingen 23-16, etter nok en god omgang av målvakta og backene hos de blå.

Vertene kunne juble for en komfortabel 25-19-seier over et tafatt Haugaland, som dermed ligger under streken med et minuspoeng. BHK har sju poeng på like mange kamper, og ligger dermed trygt plassert midt på tabellen.

 

Målscorere:

BHK: Aziz 8, Aga 6, Josefsson 5, Buljo 2, Kongestøl 2, Mevatne 1, Langaas 1.

Haugaland: Liverstam 7, Bäckström 5, Willumsen 3, Berntsen 2, Midling 1, Folkmann 1.

Tilskuere: 1007

To Top
X