Hovedsak

Knallsterk seier av BHK

_MG_9400 - versjon 2

 

En fantastisk første omgang sikret full pott for Bodø HK i hjemmekampen mot Haslum onsdag.

 

Anført av en briljant Joachim Christensen i mål og innlånte Alexander Ørjevik Westby (bildet) på venstrekant bydde hjemmelaget opp til fest for publikum i Bodø Spektrum.

 

Westby ble kampen toppscorer mot de regjerende mesterne da BHK vant 27-23 foran 1800 bodøværinger. Dette er den andre kampen av to mulige hvor Ski-gutten ble toppscorer for de blåkledde.

 

Knallsterk start

Grunnlaget for seieren ble lagt de første 30 minuttene, hvor hjemmelaget gikk ut knallhardt allerede fra start. Vertene ledet 4-0 allerede etter fem spilte minutter, og herfra og ut var Haslum faktisk aldri nærmere seieren enn på stillingen 4-3.

 

Christensen hadde en redningsprosent på hele 68 prosent de første 30 minuttene, og sammen med et fantastisk forsvar kjempet de Haslum ut av rytmen gjennom hele første omgang. Det ble en rekke skuddbom og feilvurderinger av bortelaget, og heller ikke comeback-aktuelle Erlend Mamelund klarte å snu trenden for gjestene.

 

Hjemmelaget gikk inn i garderoben med en oppsiktsvekkende sterk 15-8-ledelse til pause. Det skulle vise seg å være nok til å vinne matchen for vertskapet.

 

Westby dominerte

Det ble ikke like spennende som forventet i den andre omgangen heller. Haslum kom noe mer med i kampen, men seieren var aldri truet for Svenssons mannskap. Lagene var jevngode de første ti minuttene etter hvilen, men så avgjorde publikums nye yndling kampen med tre scoringer på tre minutter.

 

BHK ledet på det meste med ni mål mot fjorårets seriemestere, etter at Westby kontret inn 24-15 ti minutter før slutt. Gjestene pyntet på resultatet derfra og ut, men vertene kunne til slutt juble for en meget sterk forestilling mot Mamelund og co.

 

27-23-seieren sender Bodø HK forbi BSK/NIF på tabellen, som betyr at bodøværingene har to poeng ned til kvalifiseringsplassen. Det gjenstår åtte kamper igjen av årets sesong, og i BHKs neste hjemmekamp kommer nettopp BSK/NIF på besøk i Bodø Spektrum.

 

Haslum på sin side har fire poeng opp til topplasserte Elverum, som i tillegg har en kamp mer spilt enn de rødkledde. Bærum-laget er á poeng med Runar på andreplass, men Sandefjord-gutta har to kamper mindre spilt enn Skarpsnos mannskap.

 

Mål:

BHK: Westby 9, Aziz 7, Aga 6, Mevatne 2, Kongestøl 1, Langaas 1, Josefsson 1

Haslum: Mamelund 4, Barthold 3, Johannesen 3, Kristensen 3, Koren 2, Strømberg 2, Røe 2, Klev 2, Jildenbäck 1, Hakaj 1





To Top
X