Norsk håndball

Kjempet forgjeves

 

Bodø HK pustet topplaget i nakken onsdag kveld, men måtte tilslutt gi tapt for Runar i Bodø Spektrum.

 

Vetle Nielsen


Runar var på jakt etter sin femte strake seier i serien, og viste seg også å være det beste laget i Spektrum. Sluttresultatet ble 30-33 til gjestene, som dermed ligger to poeng bak FyllingenBergen på topp med en kamp mindre spilt.

Sandefjord-laget fikk riktignok ikke poengene gratis av vertene, som var heltente foran møtet med storklubben.

 

Avgjørende kvarter

Hjemmelaget gikk først opp i ledelsen, og fikk en tidlig luke på stillingen 5-2 foran et entusiastisk hjemmepublikum. Ledelsen holdt til det tolvte minutt, hvor gjestene for første gang utlignet til 7-7.

Det siste kvarteret av første omgang ble en nedtur for hjemmelaget, som på det meste lå under med fem på stillingen 11-16.

– Vi tapte på grunn av det siste kvarteret av den første omgangen. Vi mistet litt aggressivitet og høyde i forsvarsspillet vårt, sier BHK-trener Jesper Svensson etter kampen.

Vertene kom til hektene igjen de siste minuttene før hvilen, og gikk i garderoben på stillingen 14-17.

 

Viste styrke

Runar hadde stort sett kontroll på BHK i andre omgang, men mistet initiativet i kampen da det gjensto ti minutter. På stillingen 26-28 var de blå plutselig to mål bak, og gutta fikk på ny trua på en skrell mot favorittene.

Da viste gjestene styrke på ny, og avgjorde kampen med noen siste scoringer like før slutt. Stillingen ble altså 30-33, og vestfoldingene kunne dra hjem med to poeng i bagasjen.

– Vi er ikke helt skarpe når kampen avgjøres, og vi har en del sjanser til å komme helt opp mot dem. Da tar vi dessverre noen feil valg, sier Geir Daniel Larsen, assistenttrener i BHK.

 

– Bra innsats

Runar var en klar favoritt på forhånd, men nordlendingene viste at de i perioder er på høyde med de beste.

– Innsatsen er det ingenting å si på. Jeg synes vi møtte Norges beste angrepslag i dag. Vi fikk til tider vist at vi kan være med, sier Svensson fornøyd.

Larsen understreker at laget har spilt jevnt mot et annet godt lag i løpet av den siste uken.

– Vi hadde jo en jevn batalje borte mot Elverum også, så det er klart at vi er oppi der. Det er et sunnhetstegn at vi ikke er helt fornøyde etter å ha spilt jevnt mot Runar og Elverum, mener assistenten.

To Top
X