Landslag

Kjelling tar telling før Østerrikekampen

Norge møter mandag kveld Østerrike som noe overraskende tapte mot Japan lørdag. En kamp som fort kan bli avgjørende for å komme seg videre til hovedrunden.

Erlend Mamelund forventer tøffe tak når håndballgutta i kveld møter Østerrike.

– Det blir krig det. De kjemper og fighter med hjerte utenpå drakta, det skal vi gjøre og. Vi skal ha to poeng i dag, forsikrer Mamelund som føler seg frisk og rask før kveldens kamp.

Robert Hedin, norges landslagssjef, tror også det blir en tøff kamp.

– En stenhård match, med fighting fra begge lagene. Viktig match for begge lagene.

Landslagssjefen tror på et bedre resultat enn mot Ungarn, men tror ellers kampen blir ganske lik.

– Det kommer sikkert til å bli ganske lik match innstillingsmessig. Begge lag vil vinne. Håper vi spiller bedre offensivt enn Ungarnkampen, oppsummerer Hedin før møtet med Østerrike.

Trenerduell
Det er ikke kun ute på banen det blir en duell i mandagens kamp mot Østerrike. For på Østerrikes benk står mangeårig kamerat og landslagskollega av Robert Hedin, Magnus Andersson.

Andersson trente FC København i flere år, hvor blant annet Erlend Mamelund spilte, før han høsten 2010 overtok Østerrikes landslag.

-De er ganske like i stilen, begge er lugne, stille og rolig med glimt i øyet, forteller Mamelund til Handballmagasinet.no

Robert Hedin selv forsøker å avvise at det ikke er noen duell mellom trenerne.

– Spillerne som avgjør, sier Robert Hedin som har kjent Østerrikes trener Magnus Andersson siden 16-årsalderen.

Selv om han ikke liker det kommer han allikevel med en innrømmelse.

– Litt duell blir det!

Kjelling tar telling
Kristian Kjelling har slitt de siste dagen med litt forkjølelse. Feber og vondt i kroppen har satt Norges storskytter litt tilbake.

Landslaglege Thomas Torgalsen forsikrer om at hvis Kjelling selv føler for det kan han bli med på kampen.

– Han hadde litt feber i dag morges, tatt noen febernedsettende. Hvis han føler seg frisk nok til det kan han være med i troppen i kveld, forteller lanslagslegen som fortellet at det blir opp til Kjelling og Hedin å avgjøre i kveld.

– Kjelling starter i alle fall ikke. Han blir med på benken, kan Robert Hedin foreløpig informere om da vi møtte han mandag formiddag.

To Top
X