EM 2012 Serbia

Kiril Lazarov: – Vi spilte med hjertet!

Det slovenske laget var skuffet etter tapet mot Makedonia fredag ettermiddag. Tapet betydde sjetteplass i turneringen og en plass i OL-kvalifisering ble meget vanskelig. Boris Denic, Slovenias trener, var stolt av laget sitt etter kampslutt.

– Vi er triste etter tapet, siden hovedmålet vårt var å nå en plass i OL-kvalifiseringen. Vi gjorde mange tekninske feil og klarte ikke å markere motstanderens linjespiller, Stojanche Stoilov, godt nok. Mitt unge lag klarte ikke å takle det høye presset i de siste sekundene, men jeg er fortsatt veldig stolt av dem og vi har en flott framtid forran oss.

Slovenias Mattjaz Brumen var også skuffet etter tapet og håper nå på Serbisk hjelp til OL-kvalifikasjon.

– Vi er skuffet etter dette tapet fordi vi hadde mål om å vinne mot Makedonia. Nå skal vi heie for at Serbia skal vinne gull i EM, og med det hjelpe oss til en plass i kvalifiseringen til OL i London 2012, oppsummerte Brumen.

Nådde målet om OL-kvalikk
Zvonko Shundovski, Makedonias trener, var veldig glad for resultatet i kampen. Makedonia hadde som mål å komme blandt de fem beste og dermed være sikret plass i OL-kvalifikasjonen.

– Jeg er veldig lykkelig for seieren, vårt mål var å komme på en plassering som ga oss muliget for å spille om en plass i OL. Det var et realistisk mål og med våre store hjerter og vår «fighting spirit» klarte vi det. Vi takker også supporterene våre for støtten!

Kiril Lazarov vant prisen for banens beste spiller, men denne ga han videre til målvakten, Borko Ristovski. Lazarov var ikke skuffet over å ikke skulle spille om finaleplass senere på fredagen.

– Man skulle tro at vi skulle reise hjem fra mesterskapet med mye anger for å ha tapt sjansen om å spille om en semifinale. Men vi har ikke noe anger fordi vi spilte med hjertene våre fult ut. Jeg er sikker på at vi kan vinne en plass i OL hvis vi viser samme nivå av engasjement i kvalifikasjonen. Jeg er glad for at målvakten vår, Borko Ristovski reddet dagen for oss, for han er en av de modigste spilerne på laget og en kjær venn av meg, avsluttet et fornøyd Kiril Lazarov.

Hjem med hodene hevet
Slovenias venstre backspiller, David Spiler, har vært en viktig brikke for Slovenia gjennom hele turneringen. Etter tapet mot Makedonia mente han at det avgjørende for Slovenia i mange kamper i mesterskapet, er at de gjorde for mange feil.

– Vi kommer til å dra hjem med hodene hevet, selv om vi bommet på for mange sjanser i dag. Som vi også har gjort i flere andre kamper i mesterskapet. Hvis noen hadde tilbydt oss en sjetteplass før turneringen hadde startet, hadde vi vært lykkelige for det siden det er så hardt og jevnt i EM. Men nå å vite at vi kunne gjort det enda bedre, gjør at vi føler oss litt skuffet, forklarte en skuffet David Spiler etter kampen om femteplassen mot Makedonia.

To Top
X