Internasjonal håndball

Karl Erik Bøhn: – vi skal ta dem på vilje og tæl

Larvik HK er i Danmark for å spille første semifinale i Champions League mot regjerende mester Viborg.
Fredag kveld gjennomførte laget en lett treningsøkt med fotball og spilltrening med fokus på hva som kunne forventes mot Viborg.

Aldri vunnet i Danmark

Larvik har møtt Viborg i seks kamper i champions league og aldri vunnet i Danmark. Mulighetene for at laget kan bryte denne rekken er kanskje større enn noensinne. Larvik har levert sterke prestasjoner gjennom hele sesongen, mens Viborg har hatt spillere ute med skader og fødsel i sin tropp. Noe som igjen har ført til at laget også har gått på tap i den hjemlige ligaen.

Rekordtidlig tilbake

Grit Jurack har vært borte fra håndballen i lang tid grunnet graviditet. For ni uker siden fødte hun en datter og lørdag er hun tilbake på håndballbanen kampklar.

– Det er gått langt hurtigere å komme i form, enn jeg hadde regnet med, sier Grit Jurack i en kommentar til danske BT.

Og, det er ikke eneste forsterkningen som er tilbake på banen etter et lengre skadeavbrekk.
Anja Althaus har vært borte fra håndballen i to måneder på grunn av en kneskade, men meldes nå kampklar til «slaget om Norden».

Møter et lag fullt av verdensklassespillere

Larviktrener, Karl Erik Bøhn, er ikke i tvil om at det er god motstand han møter selv om Viborg har hatt spillere ute av spill en periode.

– De har verdensklassespillere på alle plasser, og skal vi ta ta Viborg må vi spille opp imot maks, melder Bøhn dagen før semifinalen.

Viborg er fullt av gode spillere, deriblant den norske landslagsmålvakten Katrine Lunde Haraldsen, og Karl Erik Bøhn trekker frem at det er viktig å få satt noen baller tidlig slik at man ikke mister selvtilliten.

Videre kan han fortelle at det er på vilje og tæl Larvik skal vinne kampen.

– Vi er godt trente og godt forberedte, avslutter Bøhn som legger til at alt bedre enn et femmålstap er greit. Noe dårligere enn det og det kan bli tøft å ta seg til finale.

To Top
X