EM 2012 Serbia

Johnny Jensen – EMs eldste spiller

Johnny Jensen, navnet som både ung og gammel kjenner igjen. EMs eldste spiller har vært med i norsk og internasjonal håndball i en årrekke.

Johnny Jensen startet sin karriere i Sandefjord før han tok turen til Tyskland hvor han var i hele elleve år før han igjen landet i Norge hvor han nå spiller for Nøtterøy.

Sin landslagsdebut fikk Johnny i 1995 og ble fort en publikumsfavoritt for sitt tøffe forsvarsspill, og en fryktet motspiller hos motstanderne. Etter snaue tre års landslagspause er Johnny Jensen tilbake på landslaget og skal bruke sin styrke i forsvaret til å øke Norges sjanser til en god EM-plassering og en mulig plass i OL til sommeren.

Alder ingen hindring
Johnny Jensen fyller 40 år snaue tre uker etter at mesterskapet er over i Serbia, men dette tynger ikke Johnny nevneverdig. Allikevel innrømmer han at alderen setter sitt preg.

– Formen er bra den, hatt litt småproblemer her og der men regner med det er i orden. Litt ømme muskler og sånn, men ikke noe å skryte av. Ble mye kamper før jul så det merker jeg, og at jeg fikk en liten smell.

At jevngamle Steinar Ege trakk inn årene i forhold til landslagsspill har Johnny stor forståelse og respekt for.

– Nå har Steinar stått i veldig mange år med problemer i knærne, og det er hans valg at han ikke ville mer. Han har gjort sitt, og når han ikke er motivert og kroppen sliter er det like greit han ikke er med.

At Johnny Jensen er EMs eldste spiller er ikke noe som påvirker han.

– Det betyr ikke noe. Alder har ingen betydning. Når man er bra trent og ikke har noen skader er det ikke noe problem å holde på i mange år. Har man god grunntrening så kan man holde på over lang tid. Og når motivasjonen er der er det ikke noe problem å holde på.

Måtte gå en runde med familen
Selv om motivasjonen er der i utgangspunktet innrømmer Jensen at det måtte en liten runde til med barna og seg selv.

– I jula var det litt sånn, herregud skal jeg avgårde igjen. Familien begynte litt, skal du avgårde igjen. Jeg måtte gå noen runder med barna og si at jeg kom snart hjem igjen, det er ikke så lenge.

Selv om det kan være tungt å reise fra familien forsikrer Johnny oss om at det er dette han liker og er motivert for.

– Når jeg først kommer dit så er det gøy. Gleder meg til å trene og å spille kamper.

Tøff motstand
Norge møter Island, Kroatia og Slovenia i det innledende gruppespillet og står opp mot enda tøffere motstand om man skulle spille seg videre til mellomspillet.

– Blir tøft, tror vi skal ta en kamp om gangen, sier den rutinerte spilleren som lar seg friste av OL.

– Det lokker litt med OL-plassen – det betyr veldig mye!

Men, veien til en OL-plass er kronglete og med mange forskjellige veier som ikke kun avhenger av Norges prestasjoner.

Når det kommer til hvem som kommer til å komme topp tre så nøler ikke Johnny med å nevne EM, VM, og OL-mester Frankrike som soleklar favoritt.

– Det er vanskelig å si, men kommer ikke vekk fra Frankrike. Island er et bra lag, men spørs om de har mange nok spillere. Skal jeg nevne tre må det bli Frankrike, Kroatia og Serbia fordi de spiller hjemme.

To Top
X