Norsk håndball

Jenny førte an da Nordstrand vant «slaget om Oslo»

jenny_graesholt.jpgRødt kort, mange mål og møte mellom tidligere lagvenniner. Dette var noe av det kampen inneholdt da Nordstrand og Njård møttes til lokaloppgjør.

– Veldig deilig, utbrøt Nordstrands beste Jenny Græsholt etter seieren over Njård.

Nordstrand startet best med 1-0 fra Amanda Kurtovic, men lagene var like langt da tidligere Nordstrandspiller Sara Trier Jakobsen satte inn 1-1 like etterpå. Njård gikk også i ledelsen 1-2 da en annen tidligere Nordstrandspiller Mari Hegna scoret. Lagene skiftet på å være i ledelsen til det sto 5-6 til Njård. Deretter var det hjemmelaget som ledet resten av kampen.
Deretter scoret Nordstrand tre mål på rappen til 11-8. Da tok bortelagets trener, Henrik Wilhelmsen, timeout for å få en prat med jentene sine.
Amanda Kurtovic løp opp Nora Mørk på en kontring da det på tavla sto 28:31 og prøvde å slå bort ballen noe som førte til at begge falt. Dommeren viste Kurtovic det røde kortet noe som var meget strengt.
Dårlig forsvar
Nordstrand har tidligere hatt et noenlunde godt forsvar men i denne kampen var forsvaret lekk som en sil. Ingen av spillerne, hverken på Nordstrand eller Njård gikk ut og støtet på motstanderen.
Keeperne slet, Alma Hasanic kom inn for Jeanette Engebretsen i Nordstrandburet på stillingen 8-8 etter 12 spilte minutter. Da satte hjemmelaget tre scoringer på rappen til 11-8.
Nordstrand satte frimerke på Njårdspillerne Mørk og Hegna, i de periodene slet Njård i angrepet sitt.
At det til pause sto 21-18 sier sitt om lagenes forsvarsspill.

Græsholt i målform
Lagene spilte allikevel strålende angrep til perioder. Mørk som har til vane å få en del mål fikk ikke til så mye i dag. Kun ved noen få perioder at hun viste hva hun kan.
Nok en tidligere Nordstrandspiller Mari Loe fikk ikke ballen så mye som hun kanskje skulle ønske men hun er sikker fra streken og ble i dag en av Njårds toppscorere. Jakobsen er en spiller som har masse innsats i spillet sitt, det kan føre til både mål og angrepsfeil.I dag ble det imidlertid seks scoringer på bakspilleren.
Nordstrand har hatt litt opp og ned i angrepene sine, i dag så fungerte det bra og dro fra på slutten av omgangen da Hasanic begynte å få en del redninger.

Therese Helgesson var god bak fra banen for hjemmelaget. Hun satte inn seks fulltreffere. Else Marthe Sørlie Lybekk fikk ikke kjempe mye og noe å jobbe med, men satte inn åtte scoringer i alt og jobbet knallhardt på streken.

Banens beste var den unge kantspilleren Jenny Grsæholt som scoret på det meste. Græsholt var strålende i både kontra og etablert angrep, den unge jenta var en av årsakene til at Nordstrand vant 38-31 i lokaloppgjøret. Selv satte hun inn hele 12 mål.

Jenny Osnes Græsholt 12, Else-Marthe Sørlie Lybekk 8, Therese Helgesson 6, Kine Rustad Kristiansen 5, Lillann Eeg Kjærnsmo 4, Amanda Kurtovic 3, Alma Hasanic, Jeanette Engebretsen, Christine Homme, Hanne Halen.

Toppscorere Njård: Mari Loe og Sara Trier Jakobsen

Nordstrands beste: Jenny Græsholt
Njårds beste: Mari Loe

[singlepic id=5 w=80 h=100 float=left]Artikkelforfatteren er Solfrid Therese Nordbakk. Hun er i 20-årene, veldig glad i å se håndball. Studerer foto&journalistikk på Danvik FHS i Drammen.

To Top
X