EM 2012 Serbia

Island vant knepent over Norge

Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Foto: Bjørn Kenneth MuggerudI onsdagens andre kamp var det Island og Norge som møttes til dyst. Island var spådd å være favoritter i kampen, men det var et heltent og fokusert norsk lag som entret banen i første omgang.

Angrepsspillet stemte
I angrepsspillet stemte det meste i første omgang, Erlend Mamelund hadde hele sju fulltreffere denne omgangen, Espen Lie Hansen gjorde også et solid angrepsspill når han fikk tilliten av Robert Hedin. Selv om det meste stemte offensivt, slapp håndballgutta inn 18 mål bakover.

Det eneste man kunne sette fineren på var det norske forsvarsspillet. Forsvarskjempen Johnny Jensen var ikke disponibel i kampen, på grunn av karantene etter det røde kortet han fikk i kampen mot Slovenia.

Orden på forsvaret
I andre omgang var det Island som startet best og kunne raskt sørge for at det sto likt på måltavla. Men så ble det tydelig at forsvarsspillet hadde vært tema i pausen. Norge vant mange dueller og kjempet hard defensivt hele omgangen. På det meste ledet Norge med fire mål, men i en undertallsperiode for Norge hentet Island inn ledelsen.

Avslutningen på kampen ble dramatisk og endte til slutt til Islands fordel. I Norges siste angrep ble Bjarte Myrhol hindret i det han skulle skyte, men får ingenting av dommerne. Island setter siste skudd i mål og vinner med to, i en kamp hvor Norge burde hatt poeng.

Hedin stolt av spillerne
Hele laget spilte en kjempekamp og Robert Hedin var meget godt fornøyd med alle spillerne.

– Vi gjør en fantastisk bra match, jeg er stolt av alle spillerne, de spiller fantastisk bra! Vi har litt problemer med forsvaret i første halvdel, det løser vi. Vi får rettet på det og står veldig bra. Det er en helt annen match enn mot Slovenia. Vi står veldig opp i andre halvdel. Det er vanskelig å ikke være fornøyd med denne håndballprestasjonen, sier en fornøyd Robert Hedin.

Feige dommere
Hedin la ikke skjul på hva han mente om dømmingen i den siste situasjonen hvor Bjarte Myrhol blir hindret såpass at han ikke får skyte uforstyrret.

– Det var feigt å ikke dømme straffe der! Det at vi ikke får noen straffer gjennom kampen er helt håpløst!

Espen Lie Hansen var enig med landslagssjefen i situasjonen hvor Bjarte Myrhol hverken får straffe eller frikast.

– Det ser ut som han blir forhindret ganske bra i å gjøre en avslutning. Så da burde vi kanskje fått en straffe der, siden vi ikke hadde fått noen tidligere.

Avgjørende siste ti minutter
Espen Lie Hansen fikk en del spilletid av Robert Hedin i kampen og var en sterk bidragsyter i å sette fart i angrepsspillet. Etter mange gode prestasjoner fremover, bommet Lie Hansen på sitt siste skudd, som ga Island kontring og ettmålsledelse det siste minuttet.

– Jeg tar på meg litt av skylden for at vi tapte i dag. Jeg bommet på det siste skuddet der, også kontret de og fikk mål. Det tar jeg på min kappe, jeg skulle satt den i krysset i steden! Det er lett å si i etterkant at jeg skjøt litt tidlig, men der og da følte jeg at det var en god mulighet.

Espen Lie Hansen var tydelig skuffet over tapet, men ser fremover mot Kroatia-kampen på fredag. Dette vil bli nok en jevn kamp, hvor håndballgutta er forberedt på at det blir viktig å stå i mot på slutten.

– Det er utrolig kjipt, vi spilte en god kamp og gjorde mye bra. Vi ser frem mot Kroatia-kampen, det er ikke noe vits å henge med hodet nå. Vi viste mot Slovenia at vi greide å stå i mot på slutten, jeg føler at vi har litt mer uflaks i dag. Vi viser at vi kan, men det er sånn i herrehåndball. Det er jevnt, det avgjøres de siste ti minuttene. Vi ser jo det i match etter match, det er de siste ti minuttene som er viktigst, avslutter Lie Hansen.

Kampfakta
Island – Norge, Millennium Hall, Vrsac
Resultat: 34-32(10-12)
Utvisninger: Island 4 x 2 min, Norge 4 x 2 min.

Norge
Erlend Mamelund(10), Lars Erik Bjørnsen(5), Einar Riegelhuth Koren(3), Espen Lie Hansen(3), Børge Lund(3), Bjarte Myrhol(3), Håvard Tvedten(2), Christoffer Rambo(2), Vegard Samdhal(1), Kenneth Ryvoll Klev, Magnus Jøndal, Sondre Paulsen, Kent Robin Tønnesen, Ole Erevik, Svenn Erik Medhus

Toppscorer Island: Róbert Gunnarsson(9)

Norges siste kamp i gruppespillet er mot Kroatia på fredag, kampen vises på Tv2 fra 2000

To Top
X