EM 2012 Serbia

Island og Frankrike spilte uavgjort

For Frankrike ville poeng i kampen mot Island bety kamp om femteplass, men siden begge var ute av kampen om semifinale var det ikke full innsats å se fra noen av lagene.

Frankrike var allerede kvalifisert til OL og VM som regjerende mestere og Island spilte om en plassering blant de topp åtte i EM.

Det var Island som startet kampen best, i løpet av kort tid hadde Island sikret seg en solid ledelse på fem mål. Ledelsen holdt nesten helt til pause, Frankrike klarte å hente inn noe, men var fortsatt tre mål bak da klokken rundet 30 minutter. Islands målvakt, Björgvin Páll Gustavsson, sto helt glimrende i perioder og sørget for en solid første omgang av Island.

Foreløbig fjerdeplass
Frankrike tok kommandoen i begynnelsen av andre omgang. Etter kort tid var lagene likt og det fortsatte kampen ut. Frankrike var i ledelsen med et par mål lenge, men Island lot ikke franskmennene få større luke. I siste spilleminutt utlignet Island og kampen endte uavgjort, 29-29. Frankrike endte med dette resultatet sist i gruppe to, med tre poeng i mesterskapet.

Island kan havne på fjerde plass i gruppe to og dermed bli topp åtte i EM, men dette avhenger av resultatet mellom Ungarn-Kroatia senere denne onsdagen. Taper Ungarn, beholder Island fjerdeplassen de fikk etter poenget mot Frankrike i denne kampen.

Frankrikes Nikola Karabatic, som har vært en skygge av seg selv gjennom hele mesterskapet, var aldri på banen i kampen. Årsaken var en liten skade i det ene benet. Skaden var ikke antatt å være alvorlig, men franskmannen valgte å ikke ta noen sjanser i forhold til forverring.

De beste vinner ikke alltid
Islands målvakt, Björgvin Páll Gustavsson, mente at Frankrike kommer til å slå tilbake i OL. De doble verdensmesterne og regjerende Europa- og olympiamestrene havnet sist i gruppen og har skuffet stort i forhold til forventningene de hadde på seg før EM.

– Spillere som disse spillerne vil alltid komme tilbake og i OL vil de vise seg fra deres beste. De kan ikke alltid vinne, det er det som er så vakkert med håndball. De har fantastiske spillere, et fantastisk lag og gode tradisjoner og de vil komme sultne til det neste mesterskapet siden de ikke presterte så godt nå, fortalte Gustavsson etter kampslutt.

Avlutter med et smil
Gudmundur Gudmundsson avslutter turneringen med et smil etter en god kamp fra begge lag.

– Vi har sett en god kamp. Begge lag gjorde en god jobb for å spille bra håndball, sånn som det skal være. Jeg var spesielt fornøyd med forsvaret, kontringene og godt målvaktspill. I andre omgang forbedret Frankrike seg og vi ble litt slitne. Uavgjort er et bra resultat for begge lag. Vi forlater turneringen med et smil, fortalte Gudmundur Gudmundsson etter kampslutt.

Claude Onesta var fornøyd med uavgjort resultat i kampen, men skuffende resultater i mesterskapet gjør at han allerede starter forberedelsene mot OL.

– Dette var en vanskelig kamp, det er alltid vanskelig å spille slike kamper. Spillerene er slitne og begge lag er ute av konkurransen. Spillerene tenker allerede på neste mesterskap. I denne kampen var Island mer dynamiske, spesielt i første omgang. Uavgjort er et godt resultat for alle, oppsummerte Frankrikes trener som allerede ser fremover mot OL i London til sommeren.

Også Gregoire Detrez er enig med treneren og håper de snart kommer ut av den vanskelige perioden som Frankrike har hatt disse to ukene.

– Det var veldig vanskelig for oss. Det er alltid vanskelig å avslutte et mesterskap, så det var hardt å spille i dag. Vi bestemte oss for å kjempe, spesielt i andre omgang. Vi trenger å komme oss ut av den vanskelige perioden det franske laget har nå, avsluttet franskmannen.

Kampfakta
Frankrike-Island
, Spens Arena, Novi Sad
Resultat: 29-29(12-15)
Utvisninger: Frankrike 2 x 2 min, Island 1 x 2 min
Toppscorer Frankrike: William Accambray, 10 mål
Toppscorer Island: Gudjón Valur Sigurdsson, 5 mål

To Top
X