Internasjonal håndball

Ionela Stanca: Oltchim Valcea er fremdeles et av Europas beste lag

Ubeseirede Larvik HK er en av favorittene til å gå hele veien til topps i Champions League sesonnge 2010/2011 og har hittil innfridd med seier mot både franske Toulon og danske Randers.

I Frankrike gikk ikke alt på skinner, men allikevel vant Larvik greit med sifrene 31 – 28.

Og, motstanden sist helg mot Randers bød ikke på store vanskeligheter for Larvik som avgjorde kampen før pause.

Bedre motstand
I rumenske Oltchim Valcea, som sist år gikk helt til finalen og tapte for Viborg, møter Larvik mye større motstand enn noen kamper hittil denne sesongen.

Selv om Larviks trener Karl Erik Bøhn er klar på at Oltchim Valcea er et godt lag, selv om de gikk på en smell mot Randers i sin første Champions League kamp denne sesongen, har han klokkeklar tro på at Larvik skal gå seirende ut av oppgjøret i Arena Larvik lørdag.

– Er vi på vårt beste skal vi vinne mot Valcea, fastslår Bøhn til Handballmagasinet.no

Og, Larvikstreneren har resepten klar.

– Vi må stole på forsvaret vårt og være helt dødelig der. Rumenerne løper ikke ordentlig hjem og gjør en del individuelle ting, så vi må være våkne der.

Oltchim Valcea – et av de beste lagene i Europa

Ionela Stanca, en av rumenernes mest rutinerte, har stor tro på at laget sitt kan klare å vinne i Larvik. I et intervju med EHF kan hun fortelle at hun er sikker på at Oltchim Valcea vinner kampen på lørdag.

– Hvis man ser på de to første kampene så er Larvik det sterkeste laget i gruppa. Men, det er fremdeles fire kamper igjen og mye kan endre seg. Selv om vi startet med et tap er Oltchim Valcea fremdeles et av de beste lagene i Europa. Champions League er ikke stedet for dårlige lag over tid og tabellen kan derfor endre seg mye frem til siste kamp er spilt, fortsetter den rumensk linje- og landslagsspilleren.

To Top
X