Landslag

Ingen overraskelser på VMs sjette dag

En ny verdensrekord ble satt når Frankrike og Island møttes på fotballstadion i Lille under VM i Frankrike 2017. Hele 28.000 tilskuer så håndballkampen på et utsolgt stadion. | Foto: Daniel Genings

Nord Makedonia klar for hovedrunden

Nord Makedonia kom med i VM i siste sekund som erstatning for et koronarammet Tsjekkia. Nord Makedonia er normalt et lag som man kan regne med, men har ikke overbevist i de to første kampene under årets VM. Med tap for både Sverige og Egypt var det en avgjørende kamp de skulle ut i mot Chile. Vinneren av kampen gikk videre til hovedrunden.

Det ble en tett og spennende kamp hvor Chile flere ganger i løpet av kampen hadde makedonerne i kne. Som vanlig var det en av verdens beste spillere, Kiril Lazarov, som gikk i front for Nord Makedonia. Han fikk ekstra oppvartning av Chile, men det var til syvende og sist ikke nok. Nord Makedonia sikret seg en tre måls seier, 32-29, og videre avansement til hovedrunden.

Korea til President’s Cup

Kore ble bokstavlig talt et nummer for små da de møtte Russland som sikret seg gruppeseier og videre avansement til hovedrunden.
Korea gikk gjennom det innledende spillet uten å ta et eneste poeng, og havner dermed i President’s Cup.

Frankrike vant med knapp margin

Frankrike som vant over Norge i åpningskampen skulle mandag møte Sveits i siste gruppespillkamp. Sveits som kom inn for USA skulle vise seg å gi franskemennene kamp helt frem til siste sekund. Ved pause var de like langt, på stilling 14-14. Lagene fulgte hverandre tett og Sveits var nære på å få med seg ett poeng fra kampen, men Frankrikes målvakt Gerrard reddet skuddet fra Sveits og vant dermed med ett mål 25-24.

Egypt tapte gruppefinale

I gruppe H var det gruppefinale mellom vertene Egypt og Sverige. Egypt er spådd å kunne nå langt i mesterskapet, selv uten fordelen av å ha publikum i ryggen.

Sverige med nordmannen Glenn Solberg ved roret er foreløpig litt uvisst hva de kan prestere. De to første kampene i VM har egentlig ikke gitt noe svar på det, da det var for lite motstand.

Egypt var første motstand på veien til hovedrunden, og det skulle vise seg å bli en tøff utfordring. Den var imidlertid ikke tøffere enn at Sverige til slutt kunne heve armene over hodet etter å ha slått Sveits med ett mål, 25-24.

Målkalas for håndballgutta

De norske håndballgutta skulle avslutte med den på papiret enkleste kampen da de mandag møtte Østerrike. Og, det ble et målkalas da Norge vant 38-29.
Norge tar med seg to poeng inn i hovedrunden, mens Frankrike tar med seg fire. Østerrike går til President’s Cup, mens Sveits blir med inn i hovedrunden med null poeng.

Gruppe EResultatPause
FrankrikeSveits25-24(14-14)
NorgeØsterrike38-29(20-16)
————————
Gruppe FResultatPause
PortugalAlgerie26-19(14-9)
IslandMarokko31-23(15-10)
————————
Gruppe GResultatPause
Nord MakedoniaChile32-29(16-17)
SverigeEgypt24-23(9-12)
————————
Gruppe HResultatPause
KoreaRussland26-30(15-15)
SloveniaHviterussland29-25(15-15)

To Top
X