Landslag

Ingen overraskelser på VMs andre dag

VMs andre dag, men i realiteten første skikkelige kampdag, er i gang. Med 32 deltagende lag så blir det også en god del kamper som skal avvikles på kort tid. Det blir derfor en god del kamper på en og samme dag.

Vi gir deg her oversikt over resultater fra torsdag 14.januar i VM i Egypt.

Poengdeling i russisk oppgjør

I det russiske oppgjøret mellom Hviterussland og Russland var det hviterusserne som ledet store deler av kampen, men som vi alle vet så godt er det den som leder når sluttsignalet går som stikker av med poengene.
Med 21 sekunder igjen av kampen har Russland ballen og tar en team time-out på stillingen 32-32.

Russland setter på en syvende spiller og spiller seg frem til en god mulighet på høyre kant, men setter ballen rett i målvakt. Tiden renner ut før Hviterussland får spilt seg langt nok frem på banen for å få en avslutning. Dermed blir det poengdeling for de to lagene i gruppe H.

Korea avkledd mot Slovenia

Slovenia, ledet av Ljubomir Vranjes, fikk en enkel åpning på mesterskapet da de møtte Korea. Slovenia som har vist at de kan være med å kjempe mot de største er tippet som en outsider hvis det skulle komme noen overraskelser i dette VM.
Nå kan man ikke få så mye ut av kampen mot Korea annet enn at de var tilstede og gjorde det de skulle. Allerede til pause var Slovenia foran med ni mål med resultatet 25-16.

Slovenia bremset imidlertid ikke i andre omgang og fortsatte helt til det var nettet 51 mål bak den koreanske målvakten. Skal man sette fingeren på noe, så er det at man slipper inn hele 29 mål mot en motstander av dette kaliberet.

Total Marokkansk kollaps

I en kamp der det så ut til at Marokko hadde hektet av Algerie til halvtid ble det total kollaps og kampbildet snudde. Dette gjorde at Algerie til slutt kunne notere seg for en ett måls seier og sine to første poeng i årets VM.

Solid seier til Sverige

Sverige møtte torsdag kveld Makedonia som kom med i VM i siste sekund. Etter at Tsjekkia måtte trekke seg var det Nord Makedonia som stod først på listen over reserver til å være med i VM. Om det var dette som var grunn til at resultatet mot Sverige ble som det ble skal vi la ligge. For Sverige ser ut til å være på gang til å bygge opp noe igjen. En solid første omgang med fem måls ledelse ble forsterket med en tolv måls seier, 32-30, og Sverige er dermed favoritt til å ta en gruppeseier i gruppe G. Chile kommer til å være en enkel oppgave, mens vertene Egypt også skal være overkommelig for svenskene.

Tett oppgjør for Island

Island og Portugal braket sammen i det som skulle bli en thriller fra start til slutt. Lagene fulgte hverandre frem til pause, hvor Portugal lå foran med ett mål.
Island fortsatte å jakte på Portugals ledelse, men måtte til slutt se seg slått med to mål, 25-23.

Norsk tap i åpningskampen

Norge fikk et favorittstempel før møtet med Frankrike i åpningskampen. Og, alt så bra ut frem til pause hvor lagene gikk i garderoben på stillingen 13-13.

Savnet av Christian O’Sullivan som lå på hotellet med magevondt og lett feber skulle vise seg å bli for stort for de norske spillerne. Alt for mye av ansvaret ble liggende på Sander Sagosen, hvor de andre bakspillerne ikke leverte det som skulle til mot et godt Frankrike. En god Wesley Pardin i det franske målet gjorde også sitt for at Frankrike til slutt kunne heve armene i været og juble for en 28-24 seier.

Gruppe HResultatPause
HviterusslandRussland32-32(15-15)
SloveniaKorea51-29(25-16)
————————
Gruppe FResultatPause
AlgerieMarokko24-23(8-15)
PortugalIsland25-23(11-10)
————————
Gruppe GResultatPause
SverigeNord Makedonia32-20(16-11)
————————
Gruppe EResultatPause
ØsterrikeSveits25-28(13-13)
NorgeFrankrike24-28(13-13)
To Top
X