Internasjonal håndball

Imponerende seier av skadeskutt Larvik

Larvik HK tok en imponerende hjemmeseier mot FC København i Champions League lørdag kveld.

Med «halve» laget ute med sykdom og skader var det stor spenning rundt hvordan det ville slå ut mot stjernegalleriet FC København stilte opp med i Larvik. Sara Breistøl er ute langtidsskadd, Nora Mørk tok skulderen i cupkampen mot Tertnes sist onsdag og Linn Jørum Sulland ahr muligens virus på balansenerven.

Igjen stod elleve spillere klare for å kjempe om to poeng mot Anja Andersens mannskap som sist helg vant med ett mål mot HC Dinamo i København.

Både Larvik og FC København stod med to poeng hver før lørdagens møte i Arena Larvik. Og, ingen av lagene hadde avgitt poeng i sine kamper uansett serie så langt denne sesongen.

Dårlig fra start
Det var det danske laget som kom best i gang i Arena Larvik. Gjennom hele første omgang var Københavnlaget noen mål foran Larvikjentene. Men, Anja Andersens mannskap fikk aldri hektet av et Larvikmannskap som kjempet og kjempet.
Fra å ligge under 8-12 spilte Larvik seg inn igjen og lå under med bekvemme 15-17 til pause.

Mer å gå på
Selv om Larvik var sterkt redusert hadde de ikke brukt opp alt de hadde å gå på i første omgang. For som Karl Erik Bøhn sa til TV2 i pausen:

– Vi har mer å gå på! Nå slipper vi løs Tonje Larsen begge veier.

Det skulle vise seg å bli riktig. Med Tonje Larsen begge veier har Larvik enda en dimensjon å spille på, og det passet veldig godt på en dag der Heidi Løke ble nøytralisert totalt av et tett forsvar fra FC København.
I tillegg til å ha puttet ett mål i en ankomst i første omgang kvitterte Tonje Larsen med seks godkjente scoringer i andre omgang.

Når man har Tonje Larsen på laget og i tillegg har en av verdens beste målvakter i Lene Rantala er det nok til å vinne tøffe kamper i Europa selv med «halve» laget på tribunen. For med både Linn Jørum Sulland og Nora Mørk ute var regelrett hele høyresiden av Larviks lag på tribunen.

Neste helg venter HC Dinamo som er minst like gode som FC København og her tror Karl Erik Bøhn at gruppen blir avgjort. For vinner Larvik HK den kommende kampen står de med seks poeng noe som sikrer videre spill i Champions League.

KAMPFAKTA:
Larvik HK – FC København, Champions League, Arena Larvik
Resultat: 31- 26 (15-17)

Toppscorer:
Larvik – Tonje Larsen (7) og Tine Rustad Kristiansen (7)
FC København – Milanovic (6)

To Top
X