Hovedsak

Ida Alstad innrømmer at hun er redd for å feile

Byåsenspilleren Ida Alstad har fått masse spilletid som en av VMs debutanter. Og, hun innrømmer at det har vært ganske stort å både komme med til VM og ikke minst ha fått så mye spilletid.

Mye av grunnen kan selvfølgelig ligge i at Kristine Lunde Borgersen har vært skadet og at Tonje Larsen ikke spiller fremover, samt trenger litt hvile innimellom.

Redd for å feile
Ida Alstad er en åpen og ærlig sjel som innrømmer at det til tider har vært tungt og at hun ikke er helt upåvirket av forventningspresset som ligger der. For selv om det er et lagspill er det store sko trønderen har skulle  fylle. Og, det har ikke gått like godt i alle kamper så langt i mesterskapet.

– I de kampene det har buttet litt imot har det vært tungt, mens enkelte kamper har det vært flyt og roen vært der, sier den unge trønderen.

Ida innrømmer at hun er overrasket over all spilletiden, men at hun må være med å bidra og at hun er redd for å feile.

Men, som en klok mann en gang sa til undertegnede en gang, hvis man ikke har en viss angst i magen kan man ikke prestere helt i toppen. Og, kanskje er det denne lille angsten Ida Alstad bærer i magen. For selv om det har vært noen glipptak underveis i mesterskapet har debutanten gjort et brukbart mesterskap.

Et godt utstillingsvindu
Ida Alstad står uten kontrakt med Byåsen etter sesongslutt, hvor hun har vært siden hun var fire år gammel, og det arbeides med å finne en ny klubb. VM er i så tilfelle et meget godt utstillingsvindu for den unge trønderen.

– Jeg skriver kontrakt med en agent i januar, og regner med da at det fort vil være en avtale med en ny klubb, forteller Ida som ikke vil gi oss noe konkret navn på klubber som er interesserte.

Men, det er noen danske klubber som har vært på banen og det er trolig at en signert kontrakt er klar i løpet av januar/februar.

På spørsmål om dette er noe hun tenker på under VM, så innrømmer hun at det fort kan bli litt tankevandring rundt dette på fridagene. Og, at det ligger ubevisst som en ytre påvirkning så lenge dette ikke er avklart.

Ida har klare tanker om hva og hvor hun vil videre i håndballkarrieren. Først og fremst vil hun prøve noe nytt, men det skal da være i en klubb som både kan viderutvikle henne og hvor hun får tillit gjennom nok spilletid på banen.

– Det er ingen vits for meg å gå til en klubb hvor jeg blir sittende på benken, det er da bedre å velge en klubb med litt lavere nivå, forteller Ida som ønsker seg en ny hverdag gjennom å bli profesjonell håndballspiller.

To Top
X