Andre nyheter

Hvorfor håndballen kan bli en interessant sport for deg i 2022

Det er mye interessant som skjer innen håndballen for tiden. EM for kvinner er flyttet til november på grunn av fotball-VM i Qatar. Mesterskapet vil gå av stabelen mellom 4. november til 20. november.

Innledende runder og hovedrundene vil bli holdt i Montenegro, Slovenia og Nord-Makedonia. Finalen spilles i Ljubljana i Slovenia. Norge ble trukket i Pulje A, med sine innledende kamper i Ljubljana. Det er derfor mye spennende her å se frem til. Både bookmakere og tippeplattformer kommer med forslag til odds på sportsbook til hva som gjør håndballen interessant for deg videre. Statistikkene viser til hva som kan skje videre i kommende turneringer.

Golden League

Håndballjentene skal spille tre kamper i Golden League i Danmark fra 29. september til 2. oktober. Dette blir deres eneste samling før de tar ut EM-laget. Norge møter Sveits, Nederland og Danmark. Det er så mye du kan følge med på når det kommer til håndballen. 

Håndballguttene har blant annet spilt EM i januar, med gode resultater som kan kvalifisere dem for VM. 

Det er i håndballjentenes tradisjon å spille Intersport Cup i DNB Arena. Dette skal gjøres i oktober, som også blir lovende å følge med på. Deres mesterskapsforberedelser på hjemmebanen er deres tradisjon. Intersport Cup skal avholdes i DNB Arena i Stavanger. Vanligvis så vil turneringen spilles i november, men på grunn av EM så blir det en måned før. Intersport Cup er en del av Golden League-turneringen. Den spilles i hele tre turneringer i løpet av sesongen. 

Danmark er den faste deltakeren, men Nederland erstatter Frankrike i år. Hver arrangør kan invitere et landslag til hjemmekampene sine. I år kommer det brasilianske landslaget til turneringen. De har en utradisjonell spillestil, og klarte dermed å vinne over Norge i OL i Rio som var i 2016. DNB Arena skal fylles med 4000 tilskuere. Målet er selvsagt å fylle hallen med masse spill.

Håndballen i Norge

Videre så har du håndballen i eliteserien i Norge å følge med på. Byåsen har allerede skaffet seg fire poeng på de tre første kampene. De har blant annet en opptur siden forrige sesong. Deres Caroline Aar var blant annet klubbens toppscorer med 78 fulltreffere til å imponere med. Hun pepret med baller av backrekkene som liker å serve en digg assist. Ligaen startet for alvor tidligere i september 2022. Kenneth Gabrielsen som er trener for Storhamar, tror lag som Vipers vil gjøre det bra denne sesongen.

Heide Løke var blant annet klar for å gjøre en innsats ved seriestarten for Larvik, mot Vipers. Løke var blant annet tidligere spiller for Vipers. De er på en måte et lag som gjerne vil vinne igjen og igjen. De har blant annet hatt storspilleren Nora Mørk med på laget, men hun dro til Danmark. Svenske Jamina Roberts og Anna Vyakhireva fra Russland er blant nye store i troppen. Dette er derfor et lag som er verdt å ta en titt på i samme slengen. Det er flere lag du kan følge med på i tillegg til landslaget.

To Top
X