Andre nyheter

Hvor mye tjener en håndballspiller på toppnivå?

Mange av oss har spilt håndball for underholdningens skyld, og de fleste av oss lever ikke av idretten på noen som helst måte. Men noen heldige utvalgte legger mye tid og enda mer krefter i idretten og får en ordentlig håndballkarriere. De spiller på topplag, tar medaljer hjem og vier hele livet til trening, reisingen som følger med og til spilling av kamper og turneringer. Vi sitter gjerne med tanker om at store idrettsprofiler tjener gode penger, men hvor gode penger tjener egentlig de beste håndballspillerne? 

De beste tjener mest

Det er viktig å være oppmerksom på at kun en liten andel av alle toppspillere tjener gode penger. De veldig store summene, uavhengig av idrett, går til de aller beste spillerne på sitt felt, som Messi i fotball for eksempel. Derfor opplever noen håndballspillere å slite med økonomien. Lønna de får strekker rett og slett ikke til. Allikevel vil svært gode håndballspillere kunne leve av håndballen, og de vil kunne leve godt. De aller beste tjener flere hundre tusen kroner i måneden. 

Disse tjener mest 

Niclas Ekberg, Cédric Sorhaindo, Ferrán Solé, Hans Lindberg, Nikola Karabatić og Mikkel Hansen er blant håndballspillerne som tjener mest i verden. Niclas Ekberg har en lønn på 350 000 euro i året, i overkant av 3,5 millioner norske kroner, mens Mikkel Hansen – verdens best betalte håndballspiller – har en årslønn på hele 1 500 000 euro. Det gir nesten 15 000 000 norske kroner per år, og da sier det seg selv at de kan leve godt. 

De trenger ikke å kjøpe økonomiske produkter i butikkene, ha månedlige budsjett eller benytte seg av en velkomstbonus på et casino for å spare penger når de spiller. De har rett og slett for mye. Men hva har disse spillerne til felles, og hvorfor tjener de så bra?

Hans Lindberg – en av de best betalte spillerne i Europa. Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

De riktige lagene

Spillerne nevnt ovenfor har utmerket seg for spillestilen og ferdighetene sine hos lokale klubber og har deretter blitt plukket opp av noen av verdens aller beste håndballag. Vi snakker lag som FC Barcelona, THW Kiel og Paris Saint-Germain, noen av verdens beste lag.

Disse lagene er populære, de har anerkjennelse og gode samarbeid. De har vunnet titler igjen og igjen – Champions League for eksempel – noe som har gitt mye penger i kassa. Derfor har de råd til å betale spillerne gode penger, og på den måten sikrer de seg de beste spillerne i verden. På mange måter er dette en evig runddans som gjør det vanskelig for andre lag å hevde seg i konkurransen. For spillerne er det imidlertid en stor motivasjon. Det optimale målet for enhver håndballspiller på profesjonelt nivå er å en dag bli spurt om å spille for en av disse store klubbene. 

Håndball i Norge

Opp gjennom historien har også norske spillere utmerket seg, og de beste av disse spiller for store utenlandske klubber. De har allerede gode inntekter og lever godt, men deres mål er også å en gang komme videre til de største klubbene i verden og å sikre deg de største håndballønningene som finnes. 

To Top
X