Norsk håndball

Herulf møter Follo i cupen

Henrik Lundvall
Henrik Lundvall

Henrik Lundvall, Herulf Moss

Herulf sikret seg avansement i cupens tredje runde da de torsdag kveld beseiret Vålerenga Håndball på Jordal.

Det så lenge ut til at det skulle bli en hard kamp om poengene i Jordal Idrettshall torsdag kveld. Begge lag kjempet hardt i forsvar og fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang. En omgang som var preget av mange taklinger, personlige feil og få mål. Men, det var Herulf som kunne gå til pause med en knapp ett måls ledelse 12-11, og hadde med det et lite knipetak på Vålerenga.

Etter pausen så det ut til at det var gitt klare meldinger i garderoben til begge lag om at man skulle opp et hakk i arbeidet, for plutselig smalt det litt ekstra og taklingene ble plutselig litt mer på kanten enn i første omgang. Noe som forøvrig resulterte i en del utvisninger til begge lag.

Selv om Vålerenga var et Postenligalag sist sesong, var det i andre omgang tydelig at det var Herulf som var Postenligalaget i år. Med en tøff Mihail Gorensek i Herulfforsvaret var Vålerengas høyreside mer eller mindre nøytralisert og noen kjappe kontringer gjorde at Mosselaget fikk den luken de trengte for å sikre seg inn mot videre avansement og 4.runde i cupen.

4.runde i cupen – slik ble trekningen

Herulfs trener Andre Jauert var klar over at det ikke skulle bli en lett oppgave mot fjorårets Postenligalag.

– Vi har tross alt bare spilt en Postenligakamp, det er de som hadde med seg Postenligaerfaringen fra sist sesong. Vi måtte stå på og jobbe for det. Måtte stå opp bakover og toppe laget for å klare dette, kunne en fornøyd Andre Jauert som nå lover revansj mot Follo i cupens 4.runde.

For Herulf møtte akkurat Follo i Postenligaens første runde og tapte der 30-34.

KAMPFAKTA
Vålerenga – Herulf
, Jordalhallen
Resultat: 24-31 (11-12)
Utvisninger: VIF 4 x 2 min, Herulf 4 x 2 min
Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya

To Top
X