Norsk håndball

Herrehåndballen mer populær enn noen gang

Med de gode resultatene til herrelandslaget, og gode prestasjoner fra klubblag som Elverum på den internasjonale arena er nok med på å dra opp interessen for håndball generelt.

Den økende interessen vises godt på besøkstallene til klubbene i den norske eliteserien. Samtlige herrelag, med unntak av den best besøkte klubben Kolstad, har økning på tribunene på deres kamper i årets serie. Så langt har herrelagene hatt en økning på besøket på hele 24% i sine kamper i eliteserien.

Mange skulle kanskje tro at Elverum med sitt engasjerte publikum og supportergruppe, samt gode prestasjoner denne sesongen, skulle trone øverst på listen. Elverum med sitt snitt på 1452 besøkende på hver kamp i eliteserien må imidlertid sett seg slått av trønderklubben Kolstad som har 1670 tilskuere i snitt på sine kamper. Det er faktisk ned 1% i forhold til sist sesong, men det kan jo fort endre seg i løpet av de resterende kampene i eliteserien.

Hjemvendte håndballprofiler trekker publikum til hallen

Med hjemvendte profiler som Joakim Hykkerud til Drammen HK, Camilla Herrem til Sola og Heidi Løke til Storhamar gjør at interessen for kampene også har økt.
I Drammen har man hatt en økning på hele 72%, men vi vil tro det er rom for mange flere enn de 747 tilskuerne som kommer på Drammens hjemmekamper.

På Sola har Camilla-effekten slått inn og nesten doblet tilskuerantallet sammenlignet med sist sesong. 1095 tilskuere i snitt kommer for å se Camilla Herrem sin kontringer og trick-skudd når de andre lagene fra eliteserien kommer på besøk.

– Det at kjente håndballprofiler velger eliteserien i Norge gir veldige positive signaler, og det er med å trekke publikum til kampene. Men, ekstra gledelig er det at så mange klubber har vekst, kan Hein Barthold, daglig leder i Norsk Topphåndball fortelle i forbindelse med presentasjonen av besøkstallene fra eliteserien kvinner og menn så langt denne sesongen.

God økning hos kvinnehåndballen

Kvinnehåndballen har alltid vært populær, og med to landslagsprofiler hjemme i norsk serie skulle det være duket for stor interesse. Og, hittil denne sesongen har det vært en god total økning på 18% flere besøkende sammenlignet med sist sesong.

Ikke alle klubbene på kvinnesiden kan skilte med økning. Det kanskje mest overraskende er at Larvik HK har stigende besøkstall tross at mange profiler er vekk. Dette viser den generelt store håndballinteressen det er i Larviksområdet. Men, selv med økning, og et snittbesøk på 829 publikummere, står nesten 3 av 4 stoler tomme i Arena Larvik.

Byåsen og Vipers er de to klubbene på kvinnesiden med best besøk, med henholdsvis 1681 og 1615 publikummere i snitt på sine kamper.

– Flere får øynene opp for å se håndball i haller og arenaer. Det er spenning og dramatikk på høyt nivå og de som ser en håndballkamp kommer gjerne tilbake. Det er gøy å se at tradisjonelle publikumslag holder stand, og at flere melder seg på, avslutter Hein Barthold.

To Top
X