Hovedsak

Hergeirsson: Stor tro på at vi kan avslutte med stil

Det var ingen slagen mann vi møtte lørdag morgen på Grand Hotel i Nanjing. Landslagssjefen kom med rak rygg og var fast bestemt på at nå skulle laget reise seg etter tapet mot et bedre Russland.

– Nå skal vi bruke erfaringen fra forrige kamp mot Spania. Vi har gode tradisoner på å reise oss etter slike nederlag, kunne en optimistisk landslagssjef, Thorir Hergeirsson, fortelle oss dagen etter tapet mot Russland.

Og, det var nettopp det Russland var, bedre enn oss. De andre lagene har begynt å ta innpå Norge i de fasene av spillet hvor Norge har ligget milevis foran, og det gir det norske teamet noen utfordringer i forhold til videreutvikling.

Reiser ikke hjem uten medalje
Camilla Herrem var en av de som leverte en godkjent kamp i semifinalen mot Russland, men hun innrømmer at det er liten trøst når det allikevel blir nederlag. Og, det er vanskelig å ta tak i kampen alene fra kantposisjonen.

– Vi er et lag og igår var Russland et bedre lag enn oss, sier en Camilla Herrem som ikke har noen planer om å reise hjem uten medalje.

– Vi har ikke vært her i over tre uker for å dra hjem uten medalje. Kampen mot Spania er en av de kampene vi skal ofre livet for å vinne.

Tøft mot Spania
Tonje Nøstvold tok mye ansvar i kampen mot Russland hvor hun fyrte av godt med skudd, men fikk lite uttelling. Og, hun innrømmer at det kanskje kan bli litt ekstra på henne i og med at hun er den erfarne av spillerne når Tine Stange og Ida Alstad er på banen med henne.

Mot Spania tror Tonje Nøstvold at man møter et helt annet Spania enn det de møtte i gruppespillet.

– Spania har større innstilling enn sist da de allerede var klare når de møtte oss, tror Tonje Nøstvold.

Får hun spille?
Anja Edin hadde spilletid i samtlige kamper før semifinalen. Men, i semifinalen ble det kun benken på den hardtskytende spilleren. Hun trives best på banen, men depper ikke av å ikke få spille.

– Det har vært interessant å være med i mesterskapet med mange opp- og nedturer, kan debutanten fortelle.

Det har vært store forventninger til Anja Edin fra omverdenen etter at hun leverte noen spektakulære seanser tidligere i høst. Men, de spektakulære tingene har uteblitt, men fokuset har fremdeles vært der.

Kritikken kommer når man ikke presterer som omverden forventer, men Anja er ikke nærtagende og tviler ikke på egne ferdigheter.

– Tviler du på deg selv er du ferdig, forteller Anja Edin som samtidig etterlyser litt mer tid på banen sammen med sin tidligere lagkollega Heidi Løke.

– Det er trygt å spille med Heidi siden vi kjenner hverandre så godt, men det har omtrent ikke blitt spilletid sammen i dette mesterskapet.

To Top
X