Landslag

Her er EM-troppen som reiser til Serbia

I dag var det tid for å få vite hvem som skal reise til EM i Serbia i desember for å kjempe om enda et gull til de norske håndballjentene.

Allerede før EM-troppen ble offentliggjort var det flere av de tidligere spillerne som var ute av forskjellige grunner. Kari Mette Johansen har gitt seg på landslaget, Amanda Kurtovic sliter med skulderskade og Kari Aalvik Grimsbø er i lykkelige omstendigheter med en arving i magen.

Både det at det til EM er lov å ta med 16 spillere og at flere er ute ga rom for å få inn nye ansikter i troppen.

Målvaktsplassen
Katrine Lunde Haraldsen har vært og er fremdeles førstevalg på denne plassen. Og, det ser ut til at mye av ansvaret skal legges på hennes skuldre under EM.
Stabæks Silje Solberg har fått den andre målvaktsplassen. Ungjenta får nok noen minutter under EM, men vi regner med at hun kommer til å være mest back-up for den mye mer rutinerte Katrine Lunde Haraldsen.

Linjespiller
Dette kan se ut til å være plassen det er vanskeligst å komme inn på for tiden. For med verdens beste håndballspiller Heidi Løke, og forsvarsbautaen Mari Malm Frafjord friske, skal det en god del til for å få plass på landslaget på denne plassen.

Venstre kant
Nå som Kari Mette Johansen trakk seg tilbake ga det rom for en ny spiller på denne plassen. Camilla Herrem er fremdeles et selvskrevent kort på denne plassen. Men, den andre ledige plassen på denne posisjonen har det vært flere som har hatt lyst på. Valget falt, ikke overraskende, på Linn Gossé som har gjort seg godt bemerket i Postenligaen samt at hun gjorde en god figur under sasmlingen i Århus tidligere i høst.

Bakspillerplassene

På denne plassen var det mange spekulasjoner. Og, det kan se ut til at landslagssjef Thorir Hergeirsson har kommet til mange av de samme konklusjonene som flere av ekspertkommentatorene.
Noen spillere var sikre kort. Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde Borgersen, Ida Alstad og Linn Jørum Sulland var alle spillere som var selvskrevne og man ville vært mer overrasket om de ikke var i stallen.
Det har vært mye snakk rundt Anja Edin i det siste, og selv om hun ikke har vært på samlinger har hun prestert så godt i Larvik at hun ble en meget aktuell kandidat, noe Thorir Hergeirsson også bekrftet ved å ta henne med i troppen som skal til Serbia. Sist Anja Edin var med i landslagstroppen var tilbake i 2009 hvor Norge spilte VM i Kina.
Noe mer overraskende var det kanskje at Ida Bjørndalen fikk plass i troppen. Ida Bjørndalen spiller i danske KIF Vejen og har dominert i den danske ligaen denne sesongen hvor hun i skrivende stund innehar topplassering på toppscorerlisten.
De to siste bakspillerplassene ble gitt til de to Stabækspillerne Stine Bredal Oftedal og Karoline Næss. Begge var med til VM i Brasil, men fikk ikke plass i OL-troppen i sommer.

Høyre kant/bakspiller

Linn Kristin Riegelhuth Koren er en selvfølge i den norske landslagstroppen. Og, med både Amanda Kurtovic og Nora Mørk ute med skader ble det Storhamars Maja Jakobsen som fikk den siste plassen.

Troppen har helt klart spennende spillertyper med seg, men kan være litt lite samspilt. Nå får troppen noen samlingsdøgn i forbindelse med Møbelringen Cup og noen dager rett før EM.

Norge åpner EM mot vertene Serbia i Beograd den 4.desember. Handballmagasinet.no reiser selvfølgelig til Serbia og følger jentene under hele mesterskapet.

To Top
X