Beachhandball

Her er de 10 beachjentene som skal forsvare VM-tittelen i Oman

De norske beachjentene er regjerende verdensmestere og reiser i begynnelsen av juli ned til Oman for å forsvare tittelen de vant i Antalya, Tyrkia, i 2010.

Landslagssjef, Eskil Berg Andreassen, har nå plukket ut de 10 beste norske beachhåndballjentene som skal vise seg frem i sanden i sultandømmet Oman.

Ingrid Ødegård, HC Odense

En av veteranene i beachlandslaget. Ofrer alt i sanden og er en helt klar viktig brikke i spillet om medaljene. Med sine feberredninger og spesialitet i nærskuddene gir hun de andre spillerne en trygghet og ikke minst mulighet til å sette fart mot motstanderens mål.

Arnhild Holmlimo, Levanger HK
Har vært med på samme turen som Ingrid Ødegård. Er en autoritet i gruppa, tøff i sitt forsvarsspill og holder hodet kaldt i stressede situasjoner. I tillegg er hun sterk i pressede situasjoner mot mål og sikrer mange gode to-poengere med sine 360 piruetter.

Ane Brustuen, uten klubb

En av verdens beste spillere i beachhåndball. Kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller i EM 2009, beste linjespiller i VM 2010 og helt klart avgjørende årsak til Norges gode resultater i sanden de siste årene.
Har vært klubbløs et par sesonger nå etter at hun la håndballskoene på hylla. Spiller sitt andre mesterskap som klubbløs, men holder fortsatt et godt nivå.

Rannveig Haugen, Oppsal

Forsvarskjempen både på parketten og i sanden. På vei hjem fra tyske Leipzig og klar for å trå håndballskoene for Oppsal bare VM i Oman er overstått. Kom med i troppen i 2010 hvor hun viste sin enorme rekkevidde og kompetanse som forsvarsspiller. Dekker alene for to i forsvar og det skal vanskelig la seg gjøre å komme forbi Rannveig i forsvar.

Kamilla Ersek, Oppsal
Har også denne sesongen skiftet klubb til Oppsal fra Fredrikstad. Kom med i troppen sist år og var et positivt innhopp både på og utenfor banen. Språkmektig og kontaktskapende utenfor banen, og et friskt pust på banen. Vi gleder oss til å se Kamilla sine piruetter og fart i sanden i Oman.

Cathrine Korvald, Skrim

Fra sølvgruvene på Kongsberg til jakt på gull i Oman kommer lettbente og lettflyvende Cathrine Korvald. Var en av Norges beste nykommere sist sesong etter vår vurdering. Med sitt årvåkne blikk for spillet, hurtighet og lettbenthet var hun titt og ofte alene mot motstanderens målvakt og kunne sette gode to-poengs piruetter.

Renate Saastad Sømme, Flint
Også nykommer til EM i Umag, Kroatia, sist sesong. Også en av disse lettbente spillerne som flyr lett over sanden og slår gode piruetter.

Nykommerne
I årets tropp finner vi tre nykommer som vi gleder oss til å stifte bekjentskap med. Flints målvakt, Emily Stang Sando, får sin første sesong i sanden. Vi tror ikke hun kan regne med å få alt for mye spilletid, men med hennes rekkevidde tror vi hun kan være et godt komplement til Ingrid Ødegård i Norges mål.
Charlotte Kristiansen, Glassverket og Heidi Samuelsen, Sola, er også nykommere i årets tropp, men har overbevist landslagssjefen nok til å få en plass i troppen som reiser til VM i Oman.

Deltar på forturnering
Det norske laget har gjennomført to samlinger før de reiser til Oman. En sammen med det danske beachhåndballandslaget i Danmark, og en i Kroatia for en uke siden.
Før VM starter blir det også tid til en forturnering i Oman hvor man møter noen av de andre motstanderne.

– Vi reiser ned den 3.juli for å akklimatisere oss før VM starter. Selv om vi spiller på kvelden kommer det til å være opp mot 40 grader og en enorm høy luftfuktighet, forteller Eskil Berg Andreassen til Handballmagasinet.no.

Etter suksessen i Antalya i 2010 skal det vanskelig gjøres å toppe det, men ambisjonene er ikke senket for det.

– Vi går for medalje og et godt resultat slik at vi blir kvalifisert til World Games, forteller Eskil Berg Andreassen som gleder seg stort til mesterskapet.

To Top
X