Andre nyheter

Heidi Tjugum blir mor!

heidi_tjugum_600.jpgHeidi Tjugum har i mange år stengt buret og gjort livet svært surt for sine motstandere. Hun har EM- og VM gull, nå venter hun nok et gull.

Storhamars stjernekeeper Heidi Tjugum (35) ble sykmeldt i desember og skulle etter planen komme tilbake i februar på banen.Nå er det imidlertid blitt en forandring på det.

Den tidligere landslagskeeperen har nå gitt trenere og lagvenninner i Storhamar beskjed om at hun venter barn til sommeren og dermed legger opp som håndballspiller.
– Har lagt håndballen på hylla da vi venter en liten arving til sommeren, forteller keeperveteranen på sms.

Hvilket kjønn det blir vet ikke den tidligere verdensmesteren. Når terminen blir er heller ikke klart.

– Vet ikke termin helt sikkert ennå, får ikke vite det før i februar, forsetter den kommende mor.

Fortsatt i håndballmiljøet
Men selv om den tidligere landslagskeeperen legger opp som aktiv spiller for godt, så betyr ikke det at hun ikke blir å se i håndballmiljøet på Hamar. Og, hun kommer forsatt til å bli sett i skrikende og heiende under hjemmekampene til Storhamar.

– Men jeg har fortsatt lyst til å være med rundt laget, og jeg ser ikke bort fra at jeg etter hvert kan bli med som målvakttrener for talenter i Hamar-området. Det er da ikke så mange målvakter med 175 landskamper i distriktet her, sier den tidligere verdensmesteren til Hamar Arbeiderblad.

Gjorde livet surt
Heidi Tjugum deburterte i eliteserien allerede i 1990, og på landslaget to år etterpå, i 1992 når det var OL. Tjugum gjorde seg aldeles ikke bort.

Hun ble sammen med Cecilie Leganger regnet som Verdens Beste keeperduo. De to gjorde livet surt for utallige motstandere. Derfor ble hun også kåret til mesterskapets beste keeper under OL i Sydney.

Selv mener hun også at det var da høydepunktet i karrieren var. Men, den tidligere utenlandsproffen er også tidligere Verdensmester fra 1999  og Europamester fra 1998. Første gangen Norges håndballjenter vant mesterskap. Da var nettopp hun som ble en av banens beste i finalen hvor buret var stengt mot Danmark.

Man kan tro at hun også kastet nøkkelen. Hun la opp i 2005 på grunn av manglende motivasjon. Men, fikk lyst å spille da hun så landslaget vinne EM i 2006 og meldte seg snart til tjeneste for Storhamar som rykket opp den sesongen.

Dermed ble det comeback på Tjugum i 2007, det varte ikke lenge før lysten på å spille OL kom og Tjugum var tilbake på landslaget. Men, måtte kaste inn håndkleet noen måneder før OL på grunn av trøblete kne.

Allikevel var hun en av Storhamars mest sentrale spillere da de overasket og tok bronse i serien forrige sesong. Nå er det slutt på spill på toppnivå og Tjugum gleder seg svært til å bli mor for første gang.

– Vi gleder oss veldig og ser frem til endelig å bli foreldre, avslutter keeperen som i mange år har stengt målet for motstanderne.

Meritter:
Landslag:
Sølvmedalje i Barcelona Sommer-OL 1992.
Sølvmedalje i Danmark Håndball-EM 1996.
Sølvmedalje i Tyskland Håndball-VM 1997.
Gullmedalje i Holland Håndball-EM 1998.
Gullmedalje i Norge Håndball-VM 1999.
Bronsemedalje i Sydney Sommer-OL 2000.
Sølvmedalje i Danmark Håndball-EM 2002.
4.plass OL i Atlanta 1996
4.plass VM Østerrike/Ungarn 1995
All Star Team Selection – 1996, 2000

Klubblag:
Bækkelagets SK: Seriemester 1991/92, 94/95, Norgesmester 1991
Viborg HK: Dansk Mester – Danmarksturneringen: 1999, 2000, 2001, 2002, Vinner Europacup – 1999, Champions League finalist – 2001
Nordstrand: Seriemester 2003/2004
Leipzig: Cupmester 2007
Storhamar: Bronsemedalje 2008

[singlepic id=5 w=80 h=100 float=left]Artikkelforfatteren er Solfrid Therese Nordbakk. Hun er i 20-årene, veldig glad i å se håndball. Studerer foto&journalistikk på Danvik FHS i Drammen.

To Top
X