Norsk håndball

Haslums første seier over ØIF denne sesongen

Etter to tap i årets Postenliga og tap i første sluttspillkamp på bortebane, var det et revansjesugent Haslum som tok i mot ØIF Arendal i Nadderudhallen lørdag.

Haslum vant knepent over FyllingenBergen i Bergen tre dager før, mens ØIF Arendal vant med et mål på hjemmebane mot Nøtterøy samme dag. Begge lag spilte for en semifinale i årets sluttspill, så det var forventet å bli et jevnt oppgjør.

Nye spillere
Haslum benyttet også anledningen til å presentere de tre nye i troppen før neste sesong, Kenneth Ryvoll Klev, Kristoffer Kleven Moen og Simen Strømberg. Disse er hentet inn for å forsterke laget, etter at Postenligaens beste spiller, Erlend Mamelund, forsvinner til den franske toppklubben Montpellier neste sesong.

Erlend Mamelund måtte tilbringen kampen mot ØIF Arendal på benken, etter en overtråkk under oppvarming.

Medhus holdt høyt nivå

Kampen ble som spådd jevn, lagene fulgte hverandre tett hele første omgang. Haslum hadde ved et par anledninger en tomålsledelse, men ØIF Arendal svarte alltid og lot ikke Haslum får kotroll på kampen. I en undertallsperiode i slutten av omgangen gikk ØIF Arendal opp i ledelse etter å ha scoret to mål på rad, med to spillere mindre på banen.

ØIF Arendals målvakt, Svenn Erik Medhus, sto en glimrende første omgang og var ØIFs største bidragsyter til at Haslum ikke klarte å rykke i fra.

Lagene gikk til pause med uavgjort resultat, på stillingen 15-15.

Medhus på tribunen

I begynnelsen av andre omgang måtte Svenn Erik Medhus sette seg på tribunen, etter rødt kort i en situasjon mot Haslums Thomas Kristensen på kontring. Selv med en av ØIF Arendals beste spillere på tribunen, klarte ikke Haslum å rykke i fra.

Halvveis ut i omgangen hadde Haslum klart å få nok en tomålssledelse, men to minutter senere sto det igjen likt. Kampen ble et drama helt til siste spilleminutt og det ble Haslum som trakk det lengste strået. Sebastian Barthold satte inn kampens siste mål sekunder før slutt og fastsatte sluttresultatet til 30-28.

Spillefri
Haslums trener, Tom-Eirik Skarpsno, hadde gitt spillerne fri etter forrige kamp mot FyllingenBergen.

– Vi har ikke vært så fornøyd med tingenes tilstand sånn med motivasjonsdelen og litt mentalt. Så vi har bare trent en styrkeøkt siden forrige kamp, også har jeg gitt de helt fri for å tenke på noe annet enn håndball, fortalte Skarpsno etter kampslutt i Nadderudhallen.

Spillerne klarte for første gang denne sesongen å vinne over ØIF Arendal, uten at håndballpausen behøver å være grunnen til det, mente Skarpsno.

– Jeg vet ikke om det var det som var utslagsgivende, men jeg synes vi gjør mye bra. Det er litt tilfeldigheter som gjør at vi ikke har slått de før, men det var deilig! Det er alltid godt å vinne her hjemme i Nadderudhallen.

Ustabilt forsvar

Tom-Eirik Skarpsno var godt fornøyd med angrepsspillet, men ikke så fornøyd med forsvaret etter kampen.

– Vi spiller bra fremover også er han (Svenn Erik Medhus) bra i mål. Det er litt rufsete bakover og litt lite stabilt. Det kan være bra et forsvar, også kan det være veldig dårlig det neste. Men det var deilig med poeng, avluttet Tom-Eirik Skarpsno.

Kampfakta
Haslum-ØIF Arendal
, Nadderudhallen
Resultat: 30-28 (15-15)
Utvisninger: Haslum 2 x 2 min, ØIF 2 x 2 min + rødt kort
Dommere: Lars Jørum og Kim Rune Stenhaugmo
Tilskuere: 301

Haslum
Kent Robin Tønnesen 6, Einar Riegelhuth Koren 6, Thomas Kristensen 5, Nikolay Hauge 5, Anders Røe 3, Sebastian Barthold 3, Bård Egil Tobiassen 1, Marius Motrøen 1, Martin G. Haldorsen, Håvard Johannesen, Anders Morken, Erlend Mamelund, Trond Tjemsland, Henrik Ruud Tovås.


ØIF Arendal

David Svenningsen 7, Sondre Paulsen 7, Tobias Gjertsen 4, David Rui 3, Knut Martin Johnsen 3, Eirik Heia Pedersen 2, Andre Jørgensen Hofstøl 1, Kenny Ekman 1, Knut Inge Jørgensen, Elias Halldorsson, Åsmund Strat, Håvard Berg Vaule, Adin Sehovic, Svenn Erik Medhus.

To Top
X