Norsk håndball

Haslum vant første romjulskamp mot Drammen

Drammen og Haslum slåss om både poeng i postenligaen og kongepokal i NM-finalen denne romjula. I første kamp var det Haslum som tok poengene, selv på en dag hvor ikke alt stemte. Drammen hadde en meget god første omgang, med høy intensitet og bra angrepspill. På det meste ledet Drammen med fire mål, mye takket være en god målvakt Mathias Kolstad Holm og Lars Erik Bjørnsen på høyre kant.

I andre omgang kom et annet Haslumlag på banen. Ti minutter ut i omgangen hadde Haslum tatt inn Drammens ledelse og snudd kampen. Ledelsen holdt helt ut og det var en glad Haslumgjeng som kunne juble for to nye poeng i romjulens første toppkamp.

Med dette har Haslum sikret seg fire av fire mulige poeng mot Drammen i årets Postenliga, men NM-finalen blir ingen lett oppgave.

ELENDIG FØRSTEOMGANG
Haslums trener, Tom-Eirik Skarpsno er ikke veldig fornøyd med dagens første omgang.

– Det var litt juleferie gitt. Det var litt ribbefett på fingra og vi var ikke til stede. Jeg var ganske streng i pausen på hva jeg mente om det og det gikk på at hver enkelt spiller ikke leverte varene hver for seg. Da er vi ikke bedre enn det vi viser og da var det var gøy at det snudde.

Tom-Eirik mener at Drammen ikke har mulighet til å vinne NM-finalen, hvis Haslum spiller to omganger som dagens 2.omgang.

– Da får vi i gang målvaktspillet, forsvarspillet er bra og det er mye som stemmer i andre omgang. Spiller vi to omganger som denne, har ikke Drammen nubbesjans i NM-finalen. Da gjenstår det å se om vi klarer det, det er jo målet.

REDUSERT MAMELUND
En redusert Erlend Mamelund ble byttet ut og satt det meste av andre omgang på benken. Som trener Tom-Eirik Skarpsno sier, var det ikke mye som stemte for den normalt meget gode Mamelund og det var på tide å slippe andre krefter til.

– Han følte seg ikke helt bra, også leverer han ikke varene han heller. Jeg tenkte vi får prøve også får vi se, vi har hatt noen spillere som har måttet ta ansvar og det er veldig bra at de tar det ansvaret.

HIMMEL OG HELVETE
Einar Riegelhuth Koren virket lettet over to poeng i dag og er realistisk med tanke på NM-finalen.

– I første omgang er vi ikke med i det hele tatt. Vi får justert helt i andre omgang og får vesentlig bedre forsvarsspill. Det er jo himmel og helvete rett og slett. Vi gjør dårlige prestasjoner og henger oss opp i dommersituasjoner og det blir alt annet enn det vi skal. Jeg tror ikke folk var helt konsentrerte på alle arbeidsoppgavene når vi startet i dag.

– Cupfinalen blir en jevn kamp, men spiller vi på vårt beste så vinner vi. Spiller vi sånn som vi gjør i første omgang i dag, så taper vi.

Kampfakta
Haslum – Drammen
, Nadderudhallen
Resultat: 33-25(12-15)
Utvisninger: Haslum 4x2min, Drammen 5x2min
Dommere: Andre Hansen og Øistein Pettersen
Tilskuere: 466

Haslum
Kent Robin Tønnesen(8), Einar Riegelhuth Koren(5), Sebastian Barthold(4), Thomas Kristensen(3), Bård Egil Tobiassen(3), Nicolay Hauge(3), Anders Røe(3), Erlend Mamelund(2), Martin Gravdal Haldorsen(1), Anders Braskerud, Ken Marius Krabbe, Marius Motrøen, Henrik Ruud Tovås, Trond Tjemsland

Drammen
Lars Erik Bjørnsen(7), Gøran Sørheim(5), Steven Larson(3), Magnus Nørstebø(2), Jan Richard Lislerud Hansen(2), Andrè Kolstad(2), Henrik Jacobsen(1), Trym Günther Merg(1), Henrik Westgaard(1), Fredrik Utengen(1), Erik Skifjeld Alm, Sebastien Ehnevid, Mathias Kolstad Holm

To Top
X