Norsk håndball

Haslum slo ut Drammen av cupen

I en håndballkamp som inneholdt det meste en kamp mellom to topplag skal inneholde var det til slutt Haslum HK som dro avgårde med seier og avansement til semifinale i cupen da de lørdag møtte Drammen HK i Nadderudhallen.

Det var imidlertid Drammen som kom best ut av startgropa i en fullsatt Nadderudhallen lørdag ettermiddag. Innen det var gått fem minutter var gjestene, Drammen HK, i ledelse 4-1.

Ledelsen skulle imidlertid ikke vare lenge, for bakerst hos Haslum hadde Trond Tjemsland bestemt seg for å stenge buret og dette ga også energi til resten av laget fremover på banen. Fra å ligge bak med tre mål gikk Haslum på de tre neste minuttene opp til å ligge kun ett mål bak og deretter å sitte i førersetet ut mot pause.

– Trond (Tjemsland) står fantastisk godt i dag, skryter Drammen HKs trener Marinko Kurtovic om Haslums målvakt.

Like mye skryt hadde Drammen HKs trener å si om dommerne. For begge lags trenere var til tider høylytt uenig med kampens dommere Kim Andersen og Per Morten Sødal.

– Dommerne hadde en dårlig dag, oppsummerer DHK-treneren.

I en kamp som til tider så mer ut som en brytekamp var det mer enn nok å holde styr på for kampens dommere. Og, det er blant annet dette både Kurtovic og Haslums trener Tom Eirik Skarpsno reagerer på både under og etter kamp.

– Skjønner at det er vanskelig å dømme en sånn kamp, og det blir høy temperatur når begge lag ikke er fornøyd med både dommere og eget spill, kommenterer Tom-Eirik Skarpsno etter kamp.

Haslumtreneren var en meget glad mann etter å ha vunnet bataljen som utspant seg på hjemmebane i Nadderudhallen.

– Knalltøff kamp, hadde alt som en topppkamp skal ha. Er som å vinne cupfinalen, kunne Skarpsno fortelle Handballmagasinet.no rett etter kampslutt.

Syk Mamelund storspilte
Erlend Mamelund startet lørdagens kamp på benken grunnet sykdom som han har slitt med helt siden landslagsoppholdet og kampen mot Nederland.

– Erlend har vært sjuk siden Nederlandkampen og har nesten ikke trent denne uka, kan Skarpsno fortelle.

Erlend Mamelund bekrefter at han fremdeles ikke er helt frisk, og kjente at han hadde tomme bein mot slutten av kampen.

– Levde litt på glede og entusiasme mot slutten i dag, kunne Mamelund selv fortelle.

Møter Elverum i semifinale
Allerede til uka venter Elverum på bortebane for Haslum. Atter en tøff kamp venter laget fra Bærum.

– Blir en ny batalje, tror Haslumtrener Tom Eirik Skarpsno.

Erlend Mamelund tror også det blir en tøff oppgave som venter når Haslum reiser til Elverum. Skal vi tro den hjemvendte utenlandsproffen blir det et oppgjør som blir vanskelig å spå et utfall av.

– Elverum er laget bak oss og DHK.Dt er et godt lag som kommer til å kjempe med alt de har, så det er et oppgjør som er helt åpent, spår Mamlund som til slutt endte på seks scoringer i lørdagens kamp.

KAMPFAKTA:
Haslum – Drammen
, Nadderudhallen – kvartfinale NM (cupen)
Resultat: 34-31 (14-12)
Utvisninger: HHK 5 x 2 min, DHK 6 x 2 min
Dommere: Kim Andersen og Per Morten Sødal
Tilskuere: 666

Haslum HK
Henrik Ruud Tovås, Bård Egil Tobiassen (4), Einar Sand Koren (4), Anders Røe, Sebastian Barthold, Henrik Grøneng Nilsen (3), Erlend Mamelund (6), Martin Gravdal Haldorsen (6), Kent Robin Tønnesen (6), Trond Tjemsland, Anders Braskerud, Marius Motrøen (3), Henrik Westgaard, Trym Gunther Merg (2)

Drammen HK
Jonas Degnbol, Simen Holm (1), Christian Spanne (4), Jan Richard Hansen (5), Henrik Jacobsen, Bård Nordhagen, Espen Lie Hansen (11), Steffen Skanche, Joakim A Hykkerud (7), Erik Rolid, Fredrik Utengen, Gøran Sørheim (2), Daniel Lindgren (1), Lars Olav Olaussen

To Top
X