Internasjonal håndball

Haslum kun én kamp unna Champions League

Det måtte ekstraomganger til i det tøffe oppgjøret mot Dinamo Poltava for Haslum i kampen om å komme til Champions League. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Norsk herrehåndball er en kamp unna å få med et lag i Champions League. Etter at Haslum lørdag ettermiddag til slutt vant etter ekstraomganger mot ukrainske Dinamo Poltava, er de kun en kamp unna å få spille med de beste i Europa i Champions League.

Haslum kom godt i gang og satte noen hurtige mål i begynnelsen av kampen, men så så det mer ut som en rakett hvor kruttet hadde brent opp og man var på vei ned frem til pause.
Det var ikke fritt frem for at det var nok av sjanser, men skuddene satt ikke mot Dinamo Poltavas målvakt, Vadym Brazhnak, som hadde en fot på de fleste skuddene som kom mot sitt mål i første omgang.
Med fire mål bak til pause var det ikke større avstand at det fremdeles ikke var kjørt. Noe de fleste som har sett mer enn et par kamper vet, det snur fort i håndball.

Det skulle imidlertid det ukrainske laget få merke da Haslum entret banen i andre omgang. Det var som om de rødkledde hadde fylt på tanken i garderoben og suste avgårde med scoring etter scoring.
Fra å ligge under med fire, var det plutselig Haslum som tok føringen på kampen og tvang Dinamo Poltava til å ta en tidlig time-out.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom midtperioden, riktignok med Haslum som det ledende laget, men ikke med mer enn to-tre mål.
Mot slutten av kampen var det tre mål og Haslum hadde fremvist solid forsvarsspill i en lang periode, og det kunne se ut til at seieren var i land.

Men, de ukrainske spillerne ville det annerledes og spiste opp Haslums ledelse. Med uavgjort til full tid var det klart for to ekstraomganger á fem minutter.

Spenningen og stemningen var stor blant de 733 fremmøtte tilskuerne da fløyta gikk for ekstraomgangene. Og igjen var det en tett affære. Haslum med kun ett måls ledelse etter første ekstraomgang gjorde at ingenting var avgjort med kun fem spilleminutter igjen.

Når alvoret var som størst viste Haslum sine gutter seg fra sin beste side. De rykket ifra og fikk en luke på tre mål tidlig i omgangen, noe som skulle vise seg å være godt nok til å vinne kampen med knappe ett mål.

Det var en lettet og glad Haslumtrener, Tom-Eirik Skarpsno, som møtte Handballmagasinet.nos journalist etter kampslutt.

– Det går i berg og dalbaner. Vi treffer litt bedre i andre omgang på litt kvikkere folk. Ser at vi ikke er trent inn godt nok med Kenneth Klev spesielt, så det må vi bruke mer tid på. Synes vi fighter jevnt og trutt bakover.
Så skal vi tilskrive de (Dinamoa Poltava) noen kvaliteter og. De er flinke til å utnytte våre feil bakover, og så blir vi litt feige når kampen skal avgjøres, oppsummerer Tom-Eirik Skarpsno kampen.

Kvalifisering til Champions League
Haslum – Dinamo Poltova
, Rykkinnhallen
Resultat: 29-28 e.e.o. (9-13)(24-24)
Utvisninger: Haslum 7 x 2 min, Dinamo 5 x 2 min
Dommere: Shlomo Cohen og Yoram Peretz, Israel
Tilskuere: 733

Haslum
Henrik Ruud Tovås, Thomas Kristensen, Bård Egil Tobiassen, Einar Riegelhuth Koren (3), Anders Røe (6), Sebastian Barthold (5), Simen Strømberg (4), Nicolay Hauge (2), Martin Gravdal Haldorsen (2), Besard Hakaj, Trond Tjemsland, Kristoffer Kleven Moen, Kenneth Ryvoll Klev (5), Håvard Johannesen, Marius Motrøen, Hampus Jildenbäck (2)

Dinamo Poltava

Dmytro Horskyy, Dmytro Onyschuk, Yuriy Khaukha (1), Andriy Kamyshov, Oleg Kumogordosky (8), Artem Yevdomikov, Artem Vyshnevskyy (2), Vadym Brazhnyk, Mikhail Goncharov (2), Oleksandr Tyukin, Victor Kovalenko (4), Oleksandr Peden (1), Ivan Pronin (1), Alexey Shindin, Yuriy Babenkov, Andriy Vasyuk (9)

To Top
X