Norsk håndball

Haslum fortsatt på topp i Postenligaen

Med tre kamper igjen i årets postenliga, var det to lag med mye å spille for som møttes i Nadderudhallen lørdag kveld. Haslum lå på topp med to poeng ned til Elverum på andreplass, disse to lagene møtes til en seriefinale i sesongens siste runde. Runar lå på 4. plass før kampen mot Haslum med to poeng opp til Drammen på bronseplass.

I en rekordjevn Postenliga var det kun tre poeng som skilte lagene på åttende til fjerdeplass, så Runar trengte også poeng for å ikke slippe lagene bak inn i kampen om bronse.

Haslum startet kampen godt og skaffet seg raskt en luke til fysisk sterke Runar, som var villige til å kjempe hardt for poeng. Erlend Mamelund ble første omgangs store spiller med hele elleve mål. Haslum gikk til pause med stor ledelse på stillingen 19-11.

I en kamp preget av mye fysisk hardt spill ble det mange utvisninger. Når Runars Lindell ble utvist etter en stygg takling av Sebastian Barthold på kontring, klarte både Bård Egil Tobiassen og Erlend Mamelund å skaffe seg utvisninger på grunn av protester. Det ble en kamp med tidvis amper stemning, høyt tempo, mange kontringer og stor underholdningsverdi i perioder.

Halvveis ut i andre omgang hadde Haslum fortsatt en solid ledelse på Runar på stillingen 30-21. Trond Tjemsland gjorde en god kamp i Haslummålet og sørget for mange kontringsmuligheter for hjemmelaget. Runar tok litt innpå i andre omgang, men Haslum hadde full kontroll og vant 38-32.

Haslum er dermed et steg næremere seriegull, mens Runar fortsatt ligger to poeng bak Drammen i kampen om bronse. Disse lagene møtes i nest siste runde av årets sesong.

Fornøyd med taktikken
Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno var fornøyd med gjennomføringen etter kampen.

– Vi spiller godt hele matchen, vi slurver litt i forsvar i andre omgang. Men synes det er ganske stor forskjell på lagene og vi får maks ut av mannskapet vi har og det er gøy å se at det er mange som melder seg på. Vi spiller fint, var godt forberedte og jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen, oppsummerte Tom-Eirik Skarpsno etter kampen.

Kent Robin Tønnesen var skadet og spilte ikke mot Runar, uten at det gjorde noen merkbar forskjell på kampen.

– Når de spiller offensivt som gjør at det blir en del rom for de andre, så da er det jo ikke så farlig. Litt overrasket over at de faktisk velger å spille sånn, men det hadde vi forberedt oss på hele uken så taktikken klaffet fint der.

I situasjonen hvor to Haslumspillere blir utvist på grunn av protester, mente Skarpsno at det var lov til å protestere.

– For å si det sånn så er vi ikke helt enige med dommerne på den avgjørelsen som jeg synes er farlig. Derfor blir jeg sint også blir det litt mye greie, men det er sånn som skjer og vi er gode venner igjen nå. Det skal være litt temperatur og det skal bety noe, avsluttet Tom-Eirik Skarpsno etter kampen.

Kampfakta
Haslum HK – Runar
, Nadderudhallen
Resultat: 38-32 (19-11)
Utvisninger: Haslum 5 x 2 min, Runar 3 x 2 min
Dommere: Håvard Kleven og Christian Ramberg
Tilskuere: 378

Haslum
Thomas Kristensen 6, Bård Egil Tobiassen 6, Einar Riegelhuth Koren 4, Anders Røe 1, Sebastian Barthold 3, Nicolay Hauge 3, Erlend Mamelund 14, Anders Braskerud 1, Ken Marius Krabbe, Marius Motrøen, Henrik Ruud Tovås, Trond Tjemsland.

Runar
Erlend Årstein Hansen 1, Tobias Glemming, Peder Trevland 6, Jørgen Nordby 5, Mathias Christiansen 2, Kim Johansson 7, Stian Nøsthdal 2, Andre Christiansen 1, Sebastian Lindell 2, Peter Nielsen, Ulrik Tollefsen, Tobias Rivesjø 6, Simen Hansen, Arne Veum

To Top
X