Norsk håndball

Haslum er seriemester!

Det ble en høydramatisk finale på årets Postenliga for herrer, når Haslum møtte Elverum til gullkamp i Nadderudhallen.

Før kampen lå begge lag med 33 poeng, men med Haslum på topp av tabellen på grunn av bedre målforskjell.

Høy stemning
En fullsatt hall med en tettpakket tribune fikk se to heltente lag som entret banen i første omgang. Begge lag fikk en spiller utvist før det hadde gått tre minutter, men det var Haslum som startet omgangen best.

Laget fra Bærum klarte å spille seg til en liten tremålsledelse ti minutter ut i omgangen, men Elverum lot ikke Haslum dra i fra. Før halvspilt omgang var Elverum helt oppe i ryggen på Haslum igjen, på stillingen 7-6.

Frem mot pause klarte likevel Haslum å beholde en liten ledelse. Morten Nergård reddet flere kontringer og sørget for at Elverum ikke lå bak med mer enn tre mål til pause, lagene gikk til hvilen på stillingen 15-12.

Høyt tempo
Andre omgang startet med et forrykende tempo og Elverum lot ikke Haslum rykke mer i fra.

Andre Lindboe var sikker på straffene og ti minutter ut i omgangen satt han inn utligningsmålet, 18-18. Bare noen sekunder senere kontret Ketil Aanestad Elverum i ledelse.

Offensive
Elverum la Steffen Stegavik ut i et offensivt 5-1 forsvar, noe som gjorde at Elverum kjempet seg inn i kampen igjen.

I siste halvdel av andre omgang fulgte lagene hverandre helt jevnt. Haslum ledet en periode med to mål, men Christoffer Rambo satte inn nok en utligning ti minutter før slutt, etter en godt utnyttet overtallsperiode av Hedmarkingene.

Nervepirrende
Det ble drama til siste sekund, med tre minutter igjen av kampen ledet Haslum med to mål. Elverum prøvde å legge alle spillerne ut i offensivt forsvar i et forsøk på å ta inn ledelsen, men Haslums Martin Gravdal Haldorsen fikk æren av å sette inn kampens siste scoring. Haslum vant til slutt 30-28 og ble dermed seriemestre i Postenligaen 2011/2012.

Tøff kamp
Haslums trener, Tom-Eirik Skarpsno, var godt fornøyd med seier i en slitekamp av en seriefinale.

– Det ble faktisk utrolig tøft, det er en kamp med utrolig små marginer. Vi kunne fått sjumeter på den siste der også rusher de direkte. Det går på vilje, litt hjemmebanefordel. Vi er to jevngode lag som ligger på en knivsegg for å avgjøre.

Tom-Eirik Skarpsno hadde forberedt spillerne godt før Elverumskampen.

– Vi var veldig godt forberedt og lykkes veldig godt med taktikken synes jeg. Også var Elverum gode i andre omgang og får til mye av spillet sitt, pluss at vi bommer på litt for mange klare sjanser og kommer ikke nok til gode sjanser, så da blir det jevnt igjen. Morten Nergård står også fantastisk!

Nå håper Skarpsno at de kan spille seriefinale i ny arena neste sesong.

– Det var kjempegøy å spille for en fullsatt Nadderudhall! Jeg håper vi også kan spille for fullsatt hall neste år, men jeg håper det blir i en ny arena.

Kampfakta
Haslum-Elverum
, Nadderudhallen
Resultat: 30-28 (15-12)
Utvisninger: Haslum 5 x 2 min, Elverum 3 x 2 min
Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen
Tilskuere: 1100

Haslum
Kent Robin Tønnesen 10, Nicolay Hauge 5, Erlend Mamelund 5, Einar Riegelhuth Koren 4, Anders Røe 3, Thomas Kristensen 2, Martin Gravdal Haldorsen 1, Bård Egil Tobiassen, Sebastian Barthold, Anders Braskerud, Ken Marius Krabbe, Marius Motrøen, Trond Tjemsland, Henrik Ruud Tovås.

Elverum
Andre Lindbo 9, Steffen Stegavik 6,
Christoffer Rambo 5, Kjetil Aanestad 4, Andreas Rønnberg 2, Leonel Ojala 1, Erik T. Toft 1, Kim Andre Rinnan, Aleksander Børresen, Lars Nordberg, Magnus Gullerud, Morten Nergård, Vegard Bakken Øien.

To Top
X