Andre nyheter

Håndballstjerne dømt i kampfiksingsskandale!

Den 31 år gamle franske stjernespilleren Nikola Karabatic er dømt i en kampfiksingsskandale i Frankrike, og må betale en bot på €10 000 for sin rolle i saken.
Ifølge en artikkel på det norske nyhetsnettstedet www.norskenyheter.com ble Karabatic funnet skyldig i kampfiksing etter at laget hans tapte en ubetydelig kamp i mai 2012. Kampen tiltrakk seg innsatser på €103 000, noe som er et gigantisk beløp i håndball.

Selv om Karabatic alltid har nektet for å ha noe med saken å gjøre, så fant retten i Montpellier han skyldig, og dømte ham til å betale en bot på €10 000. Det var hele 16 tiltalte i saken, inkludert sju håndballspillere, men alle slapp unna fengselsstraff.

Aktoratet framla påstand om tre måneders fengsel for Karabatic, pluss en svær bot på €30 000, men han slapp unna uten å sone bak murene og med en mindre bot.
Alle som var involverte i skandalen hadde satset penger på kampen mellom Montpellier og Cesson tilbake i mai 2012. På dette tidspunktet hadde Montpellier allerede vunnet ligaen og hadde ingenting å spille for. Sluttresultatet ble 31-28 til Cesson, noe som var svært overraskende for alle.

La Française des jeux, det franske kontrollorganet for nasjonale lotterier og oddstipping, oppdaget uvanlig stor aktivitet og høye innsatser på denne kampen, og fattet umiddelbart mistanke. Vanligvis spilles det for et par tusen euro på franske håndballkamper, mens totalsummen for denne kampen var på over €100 000! Dermed ble en etterforskning igangsatt som endte med fellende dom i retten i Montpellier.

De andre tiltalte ble alle idømt bøter på mellom €1 500 (Luka Karabatic, Nikolas bror), og opp til den største boten på €30 000 som ble gitt til Mladen Bojinovic. En av advokatene til Karabatic, Michaël Corbier, har uttalt at de akter å anke dommen fordi de mener den er gal.

Kilde: http://norskenyheter.com/casino-news/fransk-handballstjerne-skyldig-i-kampfiksing/

To Top
X