Internasjonal håndball

Håndballrunden – dette har skjedd i oktober

Det er en god del som skjer og har skjedd i håndballverdenen i det siste. Vi tar en kort kikk på noe av det som skjer.

Ønsker proffene hjem

Med så mange store profiler, og dyktige spillere, som Norge har i utlandet, kan det være fristende å se hva disse kunne klart å få til i en norsk klubb. Da spesielt med tanke på å ta seg ut i Europa.

Trønderklubben Kolstad har tenkt tanken, og jobbet litt aktivt med å se på muligheten for å realisere dette. En tanke også landslagssjef Christian Berge likte. Muligens engasjerte Berge seg for mye i, i alle fall om man skal se det fra NHF sin side. NHF måtte ta en prat med Berge om hans rolle i prosjektet, og justere ham i forhold til dette.

Hvorvidt prosjektet er gjennomførbart vil tiden vise. Men, skal det lykkes er man nok til å friste med bonuser på nivå med mobilebet bonus.

Heidi Løke gravid

Vipers og landslagets linjespiller, Heidi Løke, er gravid. Sammen med kjæresten, Stian Bodin Sundal, venter paret barn i april 2022. Heidi Løke har fra før to barn fra tidligere forhold, og venter derfor sitt tredje barn.

Heidi Løke er derfor heller ikke aktuell for det kommende mesterskapet i desember. Løke forsikrer om at hun ikke er ferdig med håndballen for det. Den snart 39 år gamle linjespilleren skal atter en gang trene seg tilbake til toppform og være med en stund til.

Kommer ikke hjem

En annen av landslagets store profiler har nylig forlenget kontrakten med sin klubb i utlandet. Stine Bredal Oftedal trives så godt i Ungarn at hun har skrevet under for en forlengelse av kontrakten med storklubben Györ.

Samtidig melder Bredal Oftedal at det sannsynligvis ikke blir mulighet for å se Bredal Oftedal i den hjemlige serien før hun eventuelt legger håndballskoene på hylla.

Jonas Wille blir landslagstrener

Christian Berge mister sin assistentrener Børge Lund, som stopper på landslaget. Inn kommer Haldenseren Jonas Wille. Foreløpig på en kort kontrakt ut januar 2022.

Jonas Wille har vært trener på herresiden i utlandet i en årrekke og tok sist år danske Mors-Thy til pokalfinalen, det samme som cupfinalen i Norge, hvor de også sikret seg klubbens første gullmedalje noensinne.

Jonas Wille avsluttet sitt engasjement i Mors-Thy da han fikk tilbud fra svenske IFK Kristianstad hvor han nå er trener.

Bortepoeng i Champions League

De europeiske ligaene er igang og med det også den gjeveste av dem alle, EHF Champions League. Elverum er igjen med og slår godt fra seg. I bortemøtet med Pick Szeged var det Elverum som til sist stod igjen med flest mål på tavlen i Varosi Sportcsarnok Szeged arena. Elverum kunne derfor reise hjem med to poeng i kofferten og en knallåpning av årets Champions League-sesong.

To Top
X