Landslag

Håndballjentenes OL-tropp

Det er kort tid til OL i Tokyo endelig skal avvikles, og Thorir Hergeirsson har plukket ut troppen som skal representere Norge under mesterskapet.

Maria Kurth
03.07.21 kl. 10:08

OL i Tokyo nærmer seg med stormskritt, og Håndballjentene har siden 22. juni vært samlet i Frankrike for å gjøre sine siste forberedelser. To uker med trening og to landskamper mot Frankrike skal legge grunnlaget før OL starter 25. juli.

– Det har vært en veldig nyttig samling for oss. Det har vært få muligheter til å øve samspill og detaljer det siste året, derfor har dette vært bra for oss, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson, som er klar for sitt femte OL. I Sydney 2000 var han med i analyseteamet, i 2008 var han assistent for Marit Breivik, mens han var sjef i 2012 og 2016.

– Vi er ydmyke overfor OL og den rammen og de utfordringene som OL medfører. Denne gangen blir lekene litt annerledes enn tidligere, med strenge testregimer og protokoller, men heldigvis har vi god erfaring med det fra EM, sier Hergeirsson.

I et vanlig mesterskap kan han ta med seg flere spillere i troppen enn han har adgang til under OL, hvor hver nasjon bare kan ha 15 navn i hovedtroppen. De to norske håndballagene har i tillegg med seg tre reserver hver til Japan. Disse holder seg klare i Fukuoka i tilfelle det blir behov for bytter underveis i lekene.

– Ettersom det er begrensede byttemuligheter blir uttaket sånn at vi må gardere oss og ha nok dekning i alle posisjoner og alternative reserver standby, opplyser landslagssjefen.

Oppkjøringskampene mellom Norge og Frankrike spilles søndag 4. juli kl. 21.00 og tirsdag 6. juli kl. 19.00. Kampene sendes på TV2 Sport 2 og TV2 Play.

Her er Håndballjentenes OL-tropp:

Målvakter

12 Silje Solberg, Gyøri Audi ETO 
16 Katrine Lunde, 
Våg Håndball Elite

Kantspillere

20 Marit Røsberg Jacobsen, Team Esbjerg
23 Camilla Herrem, Sola HK
24 Sanna Solberg-Isaksen, Team Esbjerg

Bakspillere

2 Henny Ella Reistad, Team Esbjerg
4 Veronica Kristiansen, Gyøri Audi ETO
7 Stine R. Skogrand, Herning-Ikast Håndbold
9 Nora Mørk, Våg Håndball Elite
10 Stine Bredal Oftedal, Gyøri Audi ETO
25 Kristine Breistøl, Team Esbjerg26 Marta Tomac, Våg Håndball Elite

Linjespillere

5 Marit Malm Frafjord, Team Esbjerg
13 Kari Brattset Dale, Gyøri Audi ETO
34 Vilde Ingeborg Johansen, Herning-Ikast Håndbold

Reserver standby i Japan under OL

28 Rikke Granlund, Team Esbjerg
3 Emilie Hegh Arntzen, Våg Håndball Elite 
11 Malin Aune, Våg Håndball Elite

To Top
X