Landslag

Håndballjentenes hindre mot EM 2014

Thorir Hergeirsson: Svenskene spilte godt og vi spilte ræva

Som noe nytt for å få flere kamper gjennom året er det nå slik at alle, bortsett fra arrangørlandet, skal spille kvalifisering til EM i 2014. Så for første gang på over ti år skal de norske håndballjentene ut i kvalifisering for å få lov til å delta i EM 2014.

Nå skal det sies at første hindre på veien ikke er av de største, men vi har allerede vært vitne til at det er flere andre land som kan melde seg på med en god dag på jobben.

Håndballjentene skal spille mot Romania og Hviterussland, noe som i utgangspunktet skal være en grei hindring å komme seg forbi.

Kampene spilles 23.-27.oktober.

I forbindelse med trekning uttalte Thorir Hergeirsson følgende til EHF;

– Du kan ikke velge hvile lag som blir trukket, så vi er fornøyed med trekningen. Mange av våre spillere har aldri spilt kvalifisering, så dette vil bli en ny opplevelse for dem. Men, ser vi det på den lyse siden så er dette bra for oss, vi får spilt flere betydningsfulle kamper.

– Vi vil ta hver motstander seriøst. Romania kjenner vi godt og det vil bli tøffe kamper mot dem. Hviterussland har vi ikke spilt mot på mange år, men vi vet de har hatt noen gode resulteter. For oss er det viktig å være ydmyk og ta hver kamp seriøst. Nå ser vi frem til VM i Serbia og har lyst til å gjøre det bra der og, på lik linje med at vi vil kvalifisere for EM 2014.

Her er kvalifiseringsgruppene:

Gruppe 1

Danmark
Ukraina
Østerrike
Litauen

Gruppe 2
Frankrike
Island
Slovakia
Finland

Gruppe 3
Montenegro
Tsjekkia
Polen
Portugal

Gruppe 4
Spania
Nederland
Tyrkia
Italia

Gruppe 5
Sverige
Serbia
Slovenia
Sveits

Gruppe 6
Norge
Romania
Hviterussland

Gruppe 7
Russland
Tyskland
Makedonia

To Top
X