EM 2012 Serbia

Håndballjentene vant med nød og neppe mot Ukraina

Foto: Bjørn Kenneth Muggerud/Handballpix.com

De norske håndballjentene vant sin tredje kamp i det innledende gruppespillet med knappest mulig margin.

Det som skulle bli en lørdag kveld hvor man skulle spille på seg selvtillit ble en kveld hvor norske supportere satt på setekanten og så et Norge som ikke var i nærheten av å prestere til gull. Feil på feil og et sluttresultat som lignet mer på et pauseresultat ble fasiten.

– Angrepsmessig er det ikke imponerendes, men forsvarsmessig er det bra. Vi slipper inn kun 17 mål, men vi må opp på et høyere nivå skal vi komme oss videre, oppsummere Heidi Løke som fikk seg en skikkelig smell mot slutten av kampen.

– Var en grisetakling på slutten der, det er sånn det er, forteller Heidi Løke om taklingen som dommerne premierte med et rødt kort og sendte ukrainske Olha Vashchuk på tribunen.

Norge går videre til hovedrunden med full pott, men skal det kjempes om gullmedaljer må man finne frem suksessfaktorene fra tidligere. Nå er det mangel på både kontraspill og et godt angrepsspill. Et angrepsspill der vi igjen får ballen inn til Heidi Løke på linjen.


KAMPFAKTA
Norge – Ukraina
, Kombank Arena, EM i Serbia
Resultat: 18-17 (8-11)
Utvisninger: NOR 3 x 2 min, UKR 9 x 2 min + 1 rødt kort
Dommere: Z Stolarovs og R Licis, Latvia

Norge
Silje Solberg, Katrine Lunde Haraldsen, Karoline Næss, Stine Bredal Oftedal (1), Ida Alstad, Heidi Løke (3), Karoline Dyhre Breivang (1), Kristine Lunde Borgersen (1), Anja Edin (1), Marit Malm Frafjord, Ida Bjørndalen (2), Linn Jørum Sulland (6), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (2), Linn Gosse, Maja Jakobsen (1), Camilla Herrem

Ukraina
Maryna Vlasenko, Natalya Parhomenko, Viktoriya Tymoshenkova, Olga Laiuk, Anastasiia Pidpalova (2), Iryna Shutska, Iuliia Managarova (3), Viktoriya Borshcenko (4), Viktoriia Tsybulenko, Olha Vashchuk, Natalya Turkalo (1), Olha Nikolayenko (1), Anna Redka (2), Iryna Glibko (4), Jaroslava Burlachenko, Iryna Stelmakh

To Top
X