Hovedsak

Håndballjentene vant med 29 over Chile

De norske håndballjentene vant mandag med 29 mål over Chile som var forventet å bli et slaktoffer.

Kampen startet godt, men som i de to foregående kampene var det litt rusk i maskineriet. En del personlige feil preget første omgang og dette ble tatt opp i pausen kan landslagssjefen, Thorir Hergeirsson, fortelle etter kamp.

Ingen rekorder
Det var forventet at det skulle settes rekorder i forbindelse med både største vm-seier og landslagets seier noensinne, men dette uteble.

Det var da også spenning om noen ville slå Kjersti Grinis gamle rekord på 14 mål i en kamp, og den som var nærmest var FC København-spilleren Linn Kristin Riegelhuth med sine ni mål. Hun ble med dette kampens toppscorer.

– Vi har mer å gå på og burde vunnet mer. Men, noen rekorder hadde vi ikke fokus på. Det er en fin kamp for terping, oppsummerer Linn Kristin Riegelhuth etter kampslutt

Viktig for håndballen
Chile er en lilleputtnasjon i håndballsammenheng, men de norske jentene griner ikke på nesen av den grunn.

– Det er gøy å prøve andre land og få de på cv’n også. Det er viktig for håndballen som en verdenssport at slike land er med, forteller Karoline Dyhre Breivang.

Breivang gikk av banen uten scoring i mandagens kampe mot Chile, men kan forsikre om at hun er 100% frisk etter gårdagens smell.

– Det ble ikke noen mål i dag, men jeg hadde en del assists. Og, jeg er nesten litt skuffet over å ikke noe mer blåmerke, men er 100% frisk i armen.

Heidi Løke svarer også at hun har det bra og at kulen er på vei vekk igjen etter smellen hun fikk i samme kamp som Karoline.

Det betyr at Norge stiller med en frisk og rask tropp mot Ungarn onsdag. I morgen er det hviledag for spillerne.

KAMPFAKTA:
Norge -Chile
Resultat :44-15 (21-7)

To Top
X