Landslag

Håndballjentene vant jubileumskamp i Danmark

DHF 75 år
Kampen mellom Danmark og Norge som gikk av stabelen i Fyn Arena, i Danmark, lørdag ettermiddag var en del av Dansk Håndboldforbunds 75-års jubileum. Det danske håndballforbundet ble stiftet 2.juni 1935.

Og, selv om det var Danmark som jubilerte var det nordmennene som kunne juble etter kampslutt. De norske håndballjentente, uten Gro, Katja og forsvarssjef Tonje Larsen, vant den totalt ubetydelige kampen med kun ett mål til slutt.

Med en fire måls ledelse og et rimelig klart overtak i spillet til pause så det ut som om alt skulle gå Norges vei. Men, etter en forlenget pause, på grunn av EM-trekningen, var det danskene som tok tak i kampen.

Det florerte med spillefeil på begge sider, men de norske jentene hadde klart seg rimelig bra i første omgang. Men, når de norske jentene også begynte å gjøre feil ga dette danskene mulighet til å komme ajour.

Med to minutter igjen på klokken stod det 24-24 og spenningenvar plutselig tilstede igjen.

Fornøyd med debutantene
Landslagssjef Thorir Hergeirsson var rimelig fornøyd med lørdagens debutanter. Hele fire debutanter i landslagssammenheng var med i jubileumskampen mot Danmark.

– Veldig fornøyd med begge målvaktene (Emilie Stang Sando og Ingrid Ødegård red.anm), mange gode redninger, men ujevnt, kan Thorir Hergeirsson fortelle rett etter kamp.

Han forteller videre at det er en kamp som er preget av at man er inne i en fysisk treningsperiode og at mange ikke har spilt håndball siden begynnelsen av mai.

– Samspillet sitter ikke som det skal, og det er dette vi skal ned til Algarve og kjøre sammen nå, avslutter landslagssjefen som var godt fornøyd med å ta enda en seier mot danskene.


FAKTA:
Danmark-Norge
, Arena Fyn, Odense Danmark
Resultat: 24-25 (13-17)
Utvisninger: DK – 2 x 2 min, NO 2 x 2 min
Dommere: Jasmin Kliko og Michael Johanson (Sverige)

Danmark

Mette Sahlholdt, Maibritt Kviesgaard (2), Susan Thorsgaard, Mie Augustesen (5), Anna Sophie Okkels (1), Camilla Dalby (4), Cristina Krogshede (1), Louise Knak Lyksborg, Pernille Holst Larsen, Christina N Pedersen, Gitte Brøgger Led (1), Kamilla Kristensen (2), Line Jørgensen (4), Kristina Kristiansen (1), Berit Kristensen (3), Marianne Bonde

Norge
Emily Stang Sando, Jenny Osnes Græsholt, Ida Alstad (6), Heidi Løke (1), Tonje Nøstvold (2), Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen (1), Ingrid Ødegård, Marit Malm Frafjord (2), Charlotte Mordal (1), Linn Kristin Riegelhuth (6), Tine Stange, Anja Edin (5), Siri Seglem (1)

To Top
X